20.3.23

Με οδηγό τον μεγάλο συνθέτη Νίκο Κυπουργό η Κεφαλονιά «ταξίδεψε» στο μαγικό κόσμο της μουσικής

Εξαιρετική βραδιά στο Θέατρο «Κέφαλος»: Με οδηγό τον μεγάλο συνθέτη Νίκο Κυπουργό η Κεφαλονιά «ταξίδεψε» στο μαγικό κόσμο της μουσικής [εικόνες]

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Μία όμορφη εκδήλωση διοργανώθηκε από την Δημοτική παράταξη Κεφαλονιά Νησί για όλους και την τοπική κίνηση “Φάρος” με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Νίκο Κυπουργό στο Δημοτικό θέατρο “Κέφαλος” στο Αργοστόλι.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παιδική χορωδία του Αργοστολίου να τραγουδάει 4 όμορφα άσματα του κ. Κυπουργού και συγκεκριμένα τα “Κύλα γιαουρτοπόταμε”, “Απ’τα κουμπάκια ανάμεσα, “Ο μικρός πρίγκιπας” και “Το χρυσαλιφούφουρο” υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της Άγγελου Μουρελάτου, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Στη συνέχεια ο κ. Μουρελάτος ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου Αργοστολίου τόσο τον μεγάλο συνθέτη Νίκο Κυπουργό που ήρθε στο νησί μας, καθώς και τους κκ Αλέξανδρο Παντελειό και Νίκο Παυλάτο για την πρόσκληση προς την παιδική χορωδία να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Παρουσιάστηκε το πλούσιο μουσικό και εκπαιδευτικό έργο του κ. Κυπουργού, ενώ έγινε αναφορά στην Ορχήστρα των Κυκλάδων την οποία ίδρυσε με επιτυχία στη Σύρο με 25 νέους μουσικούς το 2010 και έχει δώσει παραστάσεις στο Μέγαρο μουσικής και σε όλη την Ελλάδα.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον Νίκο Κυπουργό ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι η μουσική είναι ένα δια βίου φάρμακο που μας βοηθάει να έχουμε μια καλή εσωτερική και εξωτερική ισορροπία στη ζωή μας αλλά και να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε.

Μάλιστα αυτό είναι κάτι που η μουσική το παρέχει δωρεάν.

Μίλησε για τον παγκόσμιο χαρακτήρα της “γλώσσας” της μουσικής, η οποία έχει μόνο εφτά γράμματα, τις νότες, η οποία αν και η πλέον απλή γλώσσα σε σχέση με τις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου, εντούτοις θεωρείται από μεγάλο μέρος του κόσμου ως εξαιρετικά δύσκολη και σε αυτό φέρουν ευθύνη και οι σχολές μουσικής με τον τρόπο διδασκαλίας τους.

Χαρακτήρισε απίστευτο το γεγονός ότι δεν λειτουργεί στην Κεφαλονιά, παρότι έχει εγκριθεί η δημιουργία του, μουσικό σχολείο. Πρόκειται για μια αναγκαία και υπέροχη δομή, η οποία όταν λειτουργεί σωστά παρέχει ένα σχολικό περιβάλλον, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί μαθαίνουν να συμβιώνουν και να επικοινωνούν αρμονικά και δεν υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας ή bulling. Είναι μία δομή απαραίτητη για κάθε κοινωνία.

Τέλος, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην Ορχήστρα των Κυκλάδων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε όταν νέοι διαφορετικών μουσικών προσεγγίσεων τον βρήκαν στη Σύρο και από αυτό προέκυψε η θαυμάσια Ορχήστρα με πολλές και σπουδαίες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα. Τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργηθεί και στην Κεφαλονιά.

Στη συνέχεια το μουσικό ταξίδι συνεχίστηκε μέσω της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου – “Διονύσης Λαυράγκας”.

Πηγή: ekefalonia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.