21.5.22

Καμία παραχώρηση των δικαιωμάτων εναέριας κυκλοφορίας της Κεφαλονιάς!

Τα αεροδρόμια της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου μοιράζονται έναν κοινό "διάδρομο"

εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος έχει όριο υποδοχής 6 πτήσεων ανά ώρα, και που έχουν διαμοιραστεί εξ ημισείας μεταξύ των δύο αεροδρομίων (3 η Κεφαλονιά και 3 η Ζάκυνθος).

Εξαιτίας του ότι η Ζάκυνθος έχει εξαντλήσει το όριο αυτών των πτήσεων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες αιχμής, σε αντίθεση με την Κεφαλονιά -η οποία παρουσιάζει κενά στα αντίστοιχα διαστήματα- ζητήθηκε από τη Fraport η απόδοση κάποιων κενών "χρονοθυρίδων" της Κεφαλονιάς, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου.

Ενημερωθήκαμε πως έχει γίνει ήδη μια συνάντηση για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ενώ αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Προφανώς είμαστε κατά της οποιαδήποτε σχετικής τροποποίησης, η οποία θα καταφέρει ολέθριο πλήγμα στον τουρισμό και την ανάπτυξη του νησιού μας για τους ακόλουθους λόγους:

1. Θα είναι ταφόπλακα στην οποιαδήποτε προσπάθεια για άνοιγμα νέων πτήσεων, αφού όλες οι "ελκυστικές" χρονοθυρίδες θα καταληφθούν αμέσως από πτήσεις προς τη Ζάκυνθο.

2. Θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τις αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών (η Κεφαλονιά έχει αρκετές τέτοιες καθημερινά, ιδιαίτερα κατά τους μήνες αιχμής), λόγω ενδεχόμενης έλλειψης διαθέσιμων χρονοθυρίδων.

3.  Τέλος, η κατανομή των χρονοθυρίδων γίνεται λαμβάνοντας υπόψιν τα "ιστορικά δικαιώματα" των εταιρειών σε συγκεκριμένες πτήσεις, με αποτέλεσμα -αν δημιουργηθούν τέτοια δικαιώματα σε πτήσεις της Ζακύνθου, σε βάρος της Κεφαλονιάς- θα δημιουργηθεί μια δύσκολα αναστρέψιμη κατάσταση για τα επόμενα χρόνια.

Ζητούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να σεβαστούν τα νόμιμα δικαιώματα του νησιού μας και να μην γίνουν συνένοχοι σε μια απόφαση που θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της τουριστικής ανάπτυξης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Ζητούμε από όλα τα δημοτικά συμβούλια της Κεφαλονιάς, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον βουλευτή των νησιών μας, να λάβουν θέση κατά των επιχειρούμενων τροποποιήσεων.

Να καταστεί σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως οι χρονοθυρίδες του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς είναι περιουσία του νησιού μας και να εξεταστούν όλα τα νόμιμα μέτρα που μπορούμε να ασκήσουμε απέναντι σε όσους προσπαθούν να τις καταχραστούν.

Κεφαλονιά, νησί για όλους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.