20.6.22

Οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής για το κυκλοφοριακό στο Αργοστόλι (VIDEO)

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, η παράταξή μας κατέθεσε επερώτηση για το κυκλοφοριακό του Αργοστολίου εν όψει της θερινής περιόδου. 

Το πλήρες κείμενο της επερώτησης, την οποία απηύθυνε προς το Δήμαρχο Αργοστολίου ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Παντελειός, μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Επερώτηση για το κυκλοφοριακό του Αργοστολίου εν όψει της θερινής περιόδου.

Τα δύο βασικά ερωτήματα που έθεσε η παράταξή μας ήταν:

Αν έχει λάβει ή προτίθεται να λάβει η δημοτική αρχή άμεσα οποιαδήποτε μέτρα για το κυκλοφοριακό του Αργοστολίου εν όψει της θερινής περιόδου και ποια μέτρα είναι αυτά.

Αν προτίθεται η δημοτική αρχή να αναπτύξει και να προωθήσει -έστω πιλοτικά - τη στάθμευση στην είσοδο της πόλης έναντι της δημιουργίας ενός μεγάλου χώρου στάθμευσης στο κέντρο;

Η πρότασή μας

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, έχουμε καταθέσει κατ΄ επανάληψη πρόταση, η οποία κινείται στη λογική του περιορισμού της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, με χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης στην είσοδο της πόλης και τη διασύνδεσή τους με το κέντρο:

μέσω ποδηλατόδρομου και σε συνδυασμό με κοινόχρηστο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων / ηλεκτρικών οχημάτων

με τη συνέχιση των πεζόδρομων της Πλατείας, μέσω Λιθοστρώτου και μέχρι την είσοδο της πόλης

με την λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας

Η απάντηση του δημάρχου

Ο δήμαρχος ξεκίνησε την απάντησή του παραθέτοντας μια σειρά από χιλιοειπωμένες δικαιολογίες.  Το σπάσιμο των δήμων, την πανδημία του κορωνοϊού, την έλλειψη προσωπικού κλπ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυκλοφοριακή μελέτη που αναμένεται να παραδοθεί και να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες δέκα ημέρες και εντός δύο μηνών να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με σκοπό να γίνουν οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις το φθινόπωρο.

Δήλωσε πως δεν αποκλείεται κανείς από το να παρκάρει στην είσοδο της πόλης, όπως προτείνουμε, καθώς οι θέσεις εκεί υπάρχουν.

Η δευτερολογία του Αλέξανδρου Παντελειού

Ο Α. Παντελειός στη δευτερολογία του ανέφερε πως τέθηκε μια ερώτηση για το μείζων ζήτημα του κυκλοφοριακού και ως απάντηση επιστρέψαμε στο 2019 να ακούσουμε για τα προβλήματα της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς. Ο δημοτικός σύμβουλος υπενθύμισε στο κ. Μιχαλάτο ότι όταν το καλοκαίρι του 2019 η παράταξή του προειδοποιούσε για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διάσπαση, ο δήμαρχος έβγαινε σε οικεία μέσα και δήλωνε ότι "όλα θα δουλεύουν ρολόι την 1η Σεπτεμβρίου."

Για το προσωπικό του δήμου, κατήγγειλε πως εδώ και τρία χρόνια που συζητείται κάθε καλοκαίρι ο σχεδιασμός προσλήψεων για την επόμενη χρονιά, η δημοτική αρχή δεν ζητάει καμία πρόσληψη. Τον περασμένο Δεκέμβρη που έγινε η τελευταία μεγάλη προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ για 1.468 θέσεις στους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας, ο Δήμος Αργοστολίου δεν είχε ούτε μια θέση προς πλήρωση. 

Η καθυστέρηση της κυκλοφοριακής μελέτης οφείλεται στο γεγονός πως η μελέτη αρχικά ανατέθηκε -με απ' ευθείας ανάθεση- σε έναν μελετητή, ενώ στη συνέχεια και επειδή προφανώς κάτι στράβωσε στη μεταξύ τους συνεργασία τον αντικατέστησαν με δεύτερο μελετητή. Αυτές οι μπρος-πίσω μελέτες και μπρος-πίσω πληρωμές του ίδιου αντικειμένου έχουν οδηγήσει στο σημείο που είμαστε αυτή τη στιγμή, να περιμένουμε σε δύο μήνες να εφαρμοστεί η μελέτη, μετά το καλοκαίρι!

Η ευθύνη για όλα αυτά είναι ξεκάθαρα της δημοτικής αρχής και αυτή τη στιγμή, που βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόταση για φέτος το καλοκαίρι.

Προφανώς η δημοτική αρχή δεν απαγορεύει τη στάθμευση στην είσοδο της πόλης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, επιπλέον όμως δεν την προωθεί. Δεν κατευθύνεται ο επισκέπτης σε αυτούς τους χώρους, ούτε του προσφέρονται τρόποι να μεταβεί από εκεί προς το κέντρο του Αργοστολίου.

Ο Α. Παντελειός κάλεσε τη δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες παρατάξεις του συμβουλίου καθίσουν όλοι μαζί και να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις για φέτος το καλοκαίρι και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας "Ζητήστε τη βοήθειά μας και εμείς είμαστε εδώ!"


Παρακολουθείστε όλη τη συζήτηση στο ακόλουθο βίντεο από το 22:07 και μετά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.