13.6.23

Διαβούλευση: Στήριξη επαγγελματιών για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Στην συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής την προηγούμενη Πέμπτη 8/6/2023, συζητήθηκε η πορεία της τουριστικής περιόδου και το γεγονός ότι ο Μάιος ήταν αδύναμος.

Γενικά στα άκρα της τουριστικής περιόδου, τον Μάιο και τον Οκτώβριο, υπάρχει αδυναμία. Διατυπώθηκε η άποψη πως αυτό συμβαίνει γιατί οι τουρίστες που έρχονται τότε δεν μένουν ικανοποιημένοι, καθώς δεν βρίσκουν ανοιχτά ούτε εστιατόρια, ούτε οργανωμένες παραλίες.

Στον αντίποδα, οι επιχειρηματίες που άνοιξαν νωρίς φέτος, διαμαρτύρονται για την εξαιρετικά μικρή κίνηση του Μαΐου και είναι ήδη σκεπτικοί σχετικά με το αν θα ξανανοίξουν νωρίς τον επόμενο χρόνο.

Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Δ. Τρωιάνος, πρότεινε ο Δήμος να θέσει κάποιους όρους, αλλά να δώσει και κάποια κίνητρά στους επιχειρηματίες του τουρισμού, ώστε κάποιοι να ανοίγουν την 1 Μαΐου και κάποιοι άλλοι να παραμένουν ανοιχτοί μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό:

  • Με μια σημαντική έκπτωση επί των μισθωμάτων για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων για τους δύο "δύσκολους" μήνες, Μάιο και Οκτώβριο.
  • Με έκδοση ειδικών πληροφοριακών εντύπων στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, στα οποία θα διαφημίζονται οι επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές.
  • Με την επιδότηση των θέσεων εργασίας για τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο, μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ κλπ.

Η πρόταση που διατυπώθηκε, απορρίφθηκε από την τουριστική επιτροπή με συνοπτικές διαδικασίες.

Εσείς τι πιστεύετε; Με ποιους άλλους τρόπους θεωρείτε πως μπορεί να στηρίξει ο Δήμος και η πολιτεία του επαγγελματίες ώστε να επιτευχθεί επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.