27.6.23

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Ενίσχυση της ΥΔΟΜ Αργοστολίου

Ενίσχυση  της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) Αργοστολίου και χειρισμοί εν όψει της λήξης της προθεσμίας για την δόμηση στις παρεκκλίσεις εκτός σχεδίου.


Κύριε Δήμαρχε,

Από την 9η Δεκεμβρίου 2022, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για γήπεδα εκτός σχεδίου που οικοδομούσαν κατά παρέκκλιση, έχουν συγκεντρωθεί στην ΥΔΟΜ Αργοστολίου περίπου 1.500 αιτήσεις πολιτών από όλους τους Δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Έως σήμερα έχει παρατηρηθεί ελάχιστη πρόοδος στη διεκπεραίωση αυτών των αιτήσεων, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον αρκετό το χρονικό διάστημα που απομένει έως τις 30/9/2023, οπότε και έχουν υποχρέωση όλοι οι παραπάνω να καταθέσουν αίτηση προέγκρισης ή να εκδώσουν οικοδομική άδεια. Χαρακτηριστικό είναι πως τους τελευταίους μήνες έχουν διεκπεραιωθεί μόνο λίγες δεκάδες από τις 1.500 προαναφερόμενες αιτήσεις.

Η ΥΔΟΜ εμφανίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, τα οποία αναδεικνύουμε συνεχώς από την αρχή της θητείας μας, όμως έως σήμερα έχετε αποτύχει στο να ενισχύσετε αυτή την τόσο νευραλγική υπηρεσία του Δήμου μας.

Η υπηρεσία υπολειτουργεί με ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι μοιραία εγκλωβίζονται από τον όγκο της εργασίας που τους ανατίθεται.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι, δεν έχουμε καμία ενημέρωση, ούτε για την πρόσληψη μηχανικών για άμεση στελέχωση της ΥΔΟΜ μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 13Κ/2021, ούτε όμως και για τις τακτικές προσλήψεις προσωπικού οι οποίες είχαν ζητηθεί.

Στις 10/4/2023 απευθύνατε κοινή επιστολή των Δημάρχων των νησιών μας προς το Γραφείο Πρωθυπουργού ζητώντας την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της 30ής Σεπτεμβρίου.

Επερωτάστε κύριε Δήμαρχε:

  •          Πόσος χρόνος παράτασης θεωρείτε πως θα απαιτηθεί για την διεκπεραίωση των ανωτέρω αιτήσεων που αφορούν τις παρεκκλίσεις βάσει των σημερινών δεδομένων;
  •          Προτίθεστε να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα άμεσης πρόσληψης μηχανικών από την Προκήρυξη 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση της ΥΔΟΜ; Αν ναι σε ποιο σημείο της διαδικασίας βρισκόμαστε;
  •          Μπορείτε να ενημερώσετε το Δ.Σ. για την τακτική διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού;
  •          Έγινε κάποια προσπάθεια ώστε ο υπάλληλος της ΥΔΟΜ που μετατέθηκε σε άλλο Δήμο να αναλάβει τουλάχιστον τις ώριμες υποθέσεις του και να τις διεκπεραιώσει; Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο μέσω μιας διαδημοτικής προγραμματικής σύμβασης.

 

Αλέξανδρος ΠαντελειόςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.