30.7.23

Δήλωση υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Παντελειού για τις δημοτικές εκλογές

Φίλες και φίλοι,

Πριν από τέσσερα χρόνια καταθέσαμε στην κρίση σας την πρότασή μας για τη διοίκηση του Δήμου
Αργοστολίου. Μια πρόταση πολλαπλών παρεμβάσεων σε όλες τις πτυχές του Δήμου αλλά και της καθημερινότητας του πολίτη. Θεμελιωμένη σε σταθερές αξίες, η οποία επιπλέον κοίταξε οραματικά μπροστά, στο μέλλον του τόπου μας, στον τόπο των παιδιών μας. Μια πρόταση η οποία γέμισε πολλούς από εσάς με εμπιστοσύνη και ελπίδα.

Στις προηγούμενες εκλογές μας δώσατε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας μέσα από τη συμμετοχή μας στο Δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου. Στα τέσσερα αυτά χρόνια, σταθήκαμε συνεπείς απέναντι στις διακηρύξεις μας ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στη δημοτική αρχή.

Καταθέσαμε δεκάδες θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, είτε σε επίπεδο διοίκησης, είτε σε επίπεδο παρέμβασης σε σημαντικά ζητήματα του τόπου μας, ενώ ασκήσαμε έλεγχο στη δημοτική αρχή με ακόμη περισσότερες επερωτήσεις για θέματα που απασχόλησαν την κοινωνία μας.

Σε όλες τις περιπτώσεις που διαφωνήσαμε, δεν παραμείναμε στο στείρο «όχι», αλλά καταθέσαμε δημιουργικές αντιπροτάσεις. Οι παρεμβάσεις μας πολλές φορές αγνοήθηκαν, τις φορές όμως που εισακούστηκαν και ελήφθησαν υπ’ όψιν, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση έργων, αποφάσεων και πολιτικών.

Πραγματοποιήσαμε μια σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων, οι οποίες είχαν χαρακτήρα διαλόγου με την κοινωνία και που έφεραν για πρώτη φορά στο δημόσιο διάλογο θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η πολιτιστική ανάταση και ο συμμετοχικός σχεδιασμός.

Είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργική θητεία μας ως αντιπολίτευση και για την απήχηση που αυτή είχε στη συνείδηση των περισσότερων από εσάς.

Σήμερα, θεωρούμε αναγκαία όσο ποτέ τη συμμετοχή μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Και τη θεωρούμε αναγκαία, διότι δεν εντοπίζουμε καμία άλλη παράταξη να μπορεί με τις αξίες και τις θέσεις της να εμπνεύσει όραμα και προοπτική.

Όλο αυτό το διάστημα έχω έρθει προσωπικά σε επαφή με πολλούς συμπολίτες μας και κάθε φορά διαπιστώνω πως η παράταξή μας είναι ο μοναδικός χώρος στον οποίο μπορούν να λειτουργήσουν και να παράξουν έργο ιδιαίτερα αξιόλογοι άνθρωποι, γιατί οι συμμετέχοντες νιώθουν ελεύθεροι να εκφραστούν και όχι εγκλωβισμένοι σε μια παραταξιακή γραμμή. Γιατί είμαστε ομάδα και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε κάθε βήμα της πορείας μας.

Με χαρά και ευγνωμοσύνη προς κάθε έναν ξεχωριστά, υποδέχομαι καθημερινά νέους, αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι μέσα στο συμπιεσμένο από τις επαγγελματικές ή και οικογενειακές υποχρεώσεις τους χρόνο, διαθέτουν το περίσσευμα της ενέργειάς τους για το καλό του τόπου μας.

Πλέον, έχω την βεβαιότητα ότι η παράταξή μας είναι η μοναδική που έχει το στελεχιακό δυναμικό που απαιτείται για να διοικήσει το Δήμο μας με σχέδιο, όραμα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Έχω τη βεβαιότητα πως στις 8 Οκτωβρίου θα μας δώσετε την ισχυρή εντολή που χρειαζόμαστε για να κάνουμε το όραμά μας πράξη.

Σας ευχαριστώ,

Αλέξανδρος Παντελειός

Υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.