18.8.23

Στελέχωση του Δήμου: Έχετε αργήσει τέσσερα χρόνια!

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το αίτημα ένταξης στον προγραμματισμό προσλήψεων 2024, 38 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων για τις υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου.

Το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης "Κεφαλονιά, νησί για όλους", Αλέξανδρος Παντελειός, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

"Το 2019 που ξεκίνησε η παρούσα θητεία, αντιλαμβανόμενοι από την πρώτη στιγμή την υποστελέχωση που άφησε στο Δήμο μας η διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, ζητήσαμε τον προγραμματισμό συγκεκριμένων προσλήψεων. Η απάντηση του δημάρχου τότε, ήταν πως τα οικονομικά του Δήμου δεν το επιτρέπουν, καθώς τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα.

Το 2020 που διαφάνηκαν οι πρώτες αποχωρήσεις στην Πολεοδομία και ξαναφέραμε το θέμα, η απάντηση ήταν πως δεν είχαμε εγκεκριμένο Οργανισμό Υπηρεσιών (ΟΕΥ). Άμεσα σας καταθέσαμε την πρότασή μας για τον οργανισμό του Δήμου, μια πρόταση ρεαλιστική και πολύ καλά δομημένη, τμήματα της οποίας εντέλλει χρησιμοποιήσατε στο σχεδιασμό σας.

Το 2021, ακόμη δεν είχαμε εγκεκριμένο ΟΕΥ, καθώς σας πήρε ενάμιση χρόνο για να τον φέρετε προς ψήφιση και έγκριση στο Δ.Σ.

Το 2022, χάσατε και την τελευταία προθεσμία να προσληφθεί έστω ένας υπάλληλος με την τυπική διαδικασία κατά τη θητεία σας, αφού ο ΟΕΥ δεν είχε ακόμη την έγκριση της Αποκεντρωμένης. Εν τω μεταξύ έχουν υπάρξει περίπου 30 αποχωρήσεις υπαλλήλων όλα αυτά τα χρόνια από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Και έρχεστε το 2023, ενάμιση μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές να μας πείτε ότι προτίθεστε να προσλάβετε 38 άτομα στο Δήμο; Αυτό και αν αποτελεί προεκλογικό τρικ.

Ο προϋπολογισμός της μισθοδοσίας των 38 υπαλλήλων θα αγγίξει χονδρικά τις 700.000€ το χρόνο. Τώρα δεν έχει οικονομικό πρόβλημα ο Δήμος;

Ή μήπως οι 30 αποχωρήσεις έγιναν ξαφνικά, χθες, και σήμερα ανακαλύψατε πως υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις; Η ευθύνη για αυτούς τους χειρισμούς βαρύνει απόλυτα τη δημοτική αρχή.

Από τη διαδικασία αυτή, προσλήψεις αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον σε ένα χρόνο από τώρα, επομένως κατά τη διάρκεια της θητείας σας έχετε αποτύχει να προσλάβετε έστω έναν υπάλληλο στο Δήμο Αργοστολίου.

Ψηφίζουμε την εισήγηση, διότι θεωρούμε πως είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Δήμου σε προσωπικό, όμως έχετε αργήσει τέσσερα χρόνια."

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.