11.9.23

Νησί για όλους: 1η Συγκέντρωση υποψηφίων

 Την Κυριακή, 10/9, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συγκέντρωση των υποψηφίων του συνδυασμού «Κεφαλονιά, νησί για όλους», στο κατάστημα Bees knees, στον πεζόδρομο Ριζοσπαστών.

Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν και να καταθέσουν προτάσεις για τον προεκλογικό σχεδιασμό του συνδυασμού μας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Παντελειός πήρε το λόγο απευθυνόμενος σε όλους τους παρευρισκόμενους.


Για τον Αντώνη

Η τοποθέτηση του Αλέξανδρου Παντελειού ξεκίνησε από την απάνθρωπη και εγκληματική συμπεριφορά του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, η οποία είχε ως τραγική κατάληξη τον πνιγμό ενός συνανθρώπου μας.

«Εμείς οι νησιώτες, τον καταπέλτη του πλοίου τον βλέπουμε σαν μια προέκταση της πατρίδας μας, όταν φτάνεις στο πλοίο της επιστροφής και πατάς τον καταπέλτη, νιώθεις πως έφτασες στο σπίτι σου. Έτσι και ο Αντώνης, ανέβηκε στον καταπέλτη και ένιωσε πως έφτασε στο σπίτι του. Τον έσπρωξαν από το σπίτι του και έχασε τη ζωή του.»


Για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ο κ. Παντελειός δεν παράλειψε να αναφερθεί στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία. Ανέφερε ότι όπως σε όλες τις δύσκολες στιγμές, τόσο στον Ιανό, όσο και στις πυρκαγιές της Εύβοιας, η Κίνηση πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους» επέδειξε αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, το ίδιο πρέπει να κάνει και τώρα.

Από τη Δευτέρα θα τοποθετηθούν κουμπαράδες σε διάφορα σημεία στο Αργοστόλι και θα βγει σχετική ανακοίνωση για τη συλλογή χρημάτων  με στόχο την αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.


Για τις βασικές αρχές του προγράμματος

Ο Αλέξανδρος Παντελειός, ανέπτυξε στη συνέχεια τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται το πρόγραμμα της Δημοτικής παράταξης “Κεφαλονιά, νησί για όλους”.

Την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία συνίσταται τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και σε σχεδιασμό υποδομών, πολιτικών, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τη συμμετοχικότητα και το συμμετοχικό σχεδιασμό.

Την στήριξη του Πολιτισμού, ολοχρονικά και σε όλα τα επίπεδα.

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, με στόχο τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα.


Στη συνέχεια, ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Τρωιάνος έκανε μια τοποθέτηση μιλώντας για το πόσο σημαντικοί είναι οι δεσμοί μεταξύ των ατόμων που απαρτίζουν τη συλλογικότητα «Νησί για όλους».

«Είμαστε μια ομάδα μέσα στην οποία έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχουν αλλάξει τη ζωή μου και τον τρόπο που σκέφτομαι.»


Ο Α. Παντελειός έκλεισε την ομιλία λέγοντας πως «Το σημαντικότερο είναι να δίνεις μάχες έχοντας δίπλα σου ανθρώπους, για τους οποίους αξίζει να τις δίνεις. Και για τους ανθρώπους που βλέπω δίπλα και τριγύρω μου, θεωρώ πως έχουμε ήδη κερδίσει.»
Οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Παντελιού, υποψήφιου συμβούλου κοινότητας Αργοστολίου: https://sppantelios.blogspot.com/2023/09/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.