6.9.23

Α. Παντελειός: Ερώτηση για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης "Κεφαλονιά, νησί για όλους" και υποψήφιος Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παντελειός, έκανε την ακόλουθη ερώτηση, απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο Γ. Τσιλιμιδό:

"Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην οποία συμμετέχω ως τακτικό μέλος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας, κ. Δ. Κεκάτος αναπληρωματικό.

Στη συνεδρίαση αυτή μας ενημερώσατε πως το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί κατά βάσει με δωρεές προϊόντων από ιδιώτες, τα οποία διανέμονται προς τους δικαιούχους.

Στην αναφορά πως είναι πιθανόν να γίνεται διανομή από άτομα πλην των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, διατυπώσαμε την αντίθεσή μας και την απαίτηση η διανομή προϊόντων προς τους δικαιούχους να γίνεται με ευθύνη και μέσα της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Μας ενημερώσατε επίσης, πως ανάμεσα στα προϊόντα που έχουν προσφερθεί από χορηγίες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, βρίσκονται και κάποια τα οποία έχουν λήξει, αλλά κρίνονται ασφαλή προς κατανάλωση, χωρίς βέβαια να έχουμε απάντηση για το ποιος κρίνει την ασφάλειά τους και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατανάλωσή τους.

Η θέση μας ήταν πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διανεμηθούν ληγμένα προϊόντα προς τους δικαιούχους του προγράμματος.

Το τελευταίο διάστημα, υπέπεσε στην αντίληψή μας πως στέλεχος της Δημοτικής αρχής κάνει διανομές προϊόντων με δικά του, ιδιωτικά μέσα, χωρίς η Επιτροπή μας να έχει γνώση επ’ αυτού. Μάλιστα, μεταξύ των προϊόντων που έδωσε σε συμπολίτες μας υπήρξαν και ληγμένα προϊόντα, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

• Έχετε εξουσιοδοτήσει ως Πρόεδρος της επιτροπής και αρμόδιος Αντιδήμαρχος άτομα, πέραν των υπαλλήλων της Υπηρεσίας, να κάνουν διανομές προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου;

• Μπορείτε να εγγυηθείτε πως τα προϊόντα που διανεμήθηκαν πήγαν αποκλειστικά σε δικαιούχους του προγράμματος και δεν χρησιμοποιήθηκαν με άλλους σκοπούς;

• Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διανομή ληγμένων προϊόντων;"

Ο κ. Τσιλιμιδός απάντησε πως δεν έχει υπ' όψη του τα αναφερόμενα γεγονότα και πως ίσως κάποιος, ανταποκρινόμενος σε κάποια άμεση ανάγκη να πήρε την πρωτοβουλία να προβεί σε αυτά. Μάλιστα ρώτησε αν το στέλεχος για το οποίο μιλάμε είναι ο κ. Λουβερδής, σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ο κ. Παντελειός.

Ο κ. Παντελειός, απευθυνόμενος στο δήμαρχο αυτή τη φορά, είπε πως οι πρακτικές του συμβούλου του, ο οποίος δεν έχει ουδεμία σχέση με την Επιτροπή Λειτουργίας του Παντοπωλείου, εκθέτουν τα μέλη της επιτροπής. Το να γυρίζει ο συνεργάτης του δημάρχου με σακούλες, γεμάτες ληγμένα τρόφιμα και να τα μοιράζει κατά το δοκούν, αποτελεί πλήγμα προς το πρόσωπο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Η κοινωνική παρέμβαση του Δήμου θα πρέπει να γίνεται διακριτικά, με στόχο την αρωγή των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη και όχι με φωτογραφίσεις και θόρυβο στα πλαίσια μιας προεκλογικής εκστρατείας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.