7.1.24

Δυναμική πρώτη για την παράταξή μας στην Ειδική συνεδριαση του Δ.Σ.

Κατά την Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις φορές που, κατά την προηγούμενη θητεία, η αντιπολίτευση λειτούργησε συναινετικά και ζήτησε συναίνεση και συνεργασία και για την παρούσα, νέα θητεία.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νησί για όλους», Αλέξανδρος Παντελειός, αφού ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, καλωσόρισε τους νεοεκλεγέντες, εφιστώντας τους την προσοχή στο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, ως το κοντινότερο προς τον πολίτη συλλογικό όργανο, οφείλει να διατυπώνει τις ανάγκες της κοινωνίας.

Επίσης απάντησε στον κ. Μιχαλάτο ως εξής: «Τις φορές που ως αντιπολίτευση στηρίξαμε προτάσεις της δημοτικής αρχής, το κάναμε γιατί αφ’ ενός και προφανώς συμφωνούσαμε, αφ’ ετέρου γιατί αυτό είναι το δικό μας σκεπτικό και η ιδεολογία μας. Όχι γιατί μας το ζητήσατε. Επομένως, το αίτημά σας είναι περιττό. Εμείς θα στηρίζουμε τις πολιτικές με τις οποίες συμφωνούμε και θεωρούμε πως είναι προς όφελος του δημότη, όπως κάναμε και κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία. Και φυσικά σε όσα διαφωνούμε γιατί θεωρούμε πως κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, ή εξυπηρετούν συμφέροντα διαφορετικά από των δημοτών μας, εννοείται πως θα μας βρείτε απέναντι. Κάθε φορά με τις αντιπροτάσεις και τις θέσεις μας.»

Ακολούθησε η ψηφοφορία για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία καταψηφίσαμε τον υποψήφιο Ν. Βαλλιανάτο. Ο λόγος, τον οποίο ο προεδρεύων σύμβουλος κ. Σαμούρης δεν μας έδωσε την ευκαιρία να διατυπώσουμε, είναι πως ο κ. Βαλλιανάτος, ως Πρόεδρος κατά την προηγούμενη θητεία, απέτυχε να εφαρμόσει τον κανονισμό του συμβουλίου, κατά παράβαση του οποίου επέτρεψε σε δημοτικούς συμβούλους να είναι μόνιμα απόντες, προς όφελος της δημοτικής αρχής. Επίσης επέτρεψε εξωθεσμικές παρεμβάσεις του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο, αποδεικνύοντας πως δεν ήταν Πρόεδρος του συμβουλίου, αλλά πρόεδρος του Μιχαλάτου.

Η δημοτική αρχή επέλεξε να «τιμωρήσει» την παράταξή μας για αυτή την ξεκάθαρη στάση μας, με την καταψήφιση του υποψηφίου μας για τη θέση του Γραμματέα του Δ.Σ., Δημήτρη Κεκάτου. Εκλογή την οποία επιτύχαμε τελικά «κατά πλάσμα», με τη διαδικασία την οποία ορίζει ο νόμος, με ψήφους της αντιπολίτευσης.

Φάνηκε λοιπόν η διάθεση συναίνεσης της δημοτικής αρχής, η οποία λειτούργησε εκδικητικά και με μικροπρέπεια, σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος. Αυτό έχει στο μυαλό του ως «συναίνεση» ο κύριος Μιχαλάτος, το να κάνει ο καθένας ό,τι του ζητήσει, όποτε του το ζητήσει. Και τις διαφορετικές φωνές να τις στραπατσάρει, ειδικά όταν έχουν λόγο και επιχειρήματα.

Αυτές οι πρακτικές όμως, είναι για εμάς τα παράσημά μας, με τα οποία ξεκινάμε μια νέα, καθαρή και αξιοπρεπή θητεία.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της δημοτικής επιτροπής, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας, Αλέξανδρος Παντελειός, εξελέγη ως τακτικό μέλος, με ψήφους από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.


* Η φωτογραφία είναι από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ekefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.