3.7.24

Δ. Κεκάτος: Κοινόχρηστοι χώροι και αποτελέσματα πρόσφατων ελέγχων.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου , ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κεκάτος κατέθεσε ερώτημα σχετικά με τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων και τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν σε αυτούς.

"Η χρήση των Κοινόχρηστων Χώρων είναι ένα θέμα που έχουμε φέρει πολλές φορές προς συζήτηση και στην προηγούμενη θητεία μας ως παράταξη και επιμένουμε σε αυτό διότι πέραν της ψήφισης του κανονισμού υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην εφαρμογή του. Τα θέματα εντοπίζονται κυρίως στον έλεγχο των επιχειρήσεων αδειοδοτημένων ή μη, αλλά και στους χρόνους αδειοδότησης των χώρων από τον Δήμο σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ο Αντιδήμαρχος κος Ιωάννης Τζωρτζάτος, τις 22 Ιουνίου, ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ότι θα γίνουν έλεγχοι από τα ελεγκτικά όργανα του Δήμου για τη διαπίστωση της απαιτούμενης άδειας χρήσης, καθώς και για το εάν εφαρμόζεται ο κανονισμός των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου.
Παρόλο που από το 2019 είναι η πρώτη φορά που γίνεται τακτικός έλεγχος από τον Δήμο, δηλαδή έλεγχος χωρίς την ύπαρξη καταγγελίας, δε μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ θετικό βήμα για την ορθή χρήση του Κανονισμού, ώστε οι επιχειρήσεις αλλά και ο απλός πολίτης ή επισκέπτης να μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη της ορθής χρήσης των Κοινόχρηστων χώρων.
Με αφορμή λοιπόν τους ελέγχους που έγιναν την τελευταία εβδομάδα στο Δήμο μας και με ενδιαφέρον για τη διαύγεια των αποτελεσμάτων των ελέγχων, σας θέτουμε τα εξής ερωτήματα

  • Ποια είναι τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τον Δήμο και πόσο τακτικά θα γίνονται έλεγχοι από τα ελεγκτικά όργανα;
  • Σχετικά με την επιφάνεια που καταλαμβάνεται ανά περίπτωση, πως γίνεται η οριοθέτηση τους ώστε ο οποιοδήποτε πολίτης να αναγνωρίζει την αδειοδοτούμενη περιοχή;
  • Τέλος σε συνέχεια προηγούμενης ερώτησης της παράταξής μας, σχετικά με τη λειτουργία της περιοχής της Παλιάς Αγοράς στο Αργοστόλι, μας ενημερώσατε ότι θασυνταχθεί άμεσα Κανονισμός για τον χαρακτήρα της περιοχής και τη λειτουργία του κοινόχρηστου χώρου, σε τι στάδιο βρισκόμαστε;"

Από τις απαντήσεις, τόσο του Αντιδήμαρχου κ. Τζωρτζάτου, όσο και του Δημάρχου, δεν διαφάνηκε πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για ουσιαστικό έλεγχο των κοινοχρήστων χώρων, ώστε να επέλθει μια τάξη στη χρήση τους.

Η παραχώρηση των κοινοχρήστων βασίζεται σε δυο μέτρα και δυο σταθμά, κρίνοντας από το πόσο γρήγορα έγινε η παραχώρηση 350 τ.μ. στο τμήμα απέναντι από το πολυσυζητημένο νεόδμητο ξενοδοχείο της παραλιακής, σε αντίθεση με το πόσο αργά κινούνται οι διαδικασίες σε άλλο τμήμα της παραλίας (οικόπεδο λαχαναγοράς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.