1.3.21

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη διασπορά του ιού COVID-19

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, φέραμε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για τη διασπορά του ιού COVID-19»

Επί του θέματος εισηγηθήκαμε τα ακόλουθα:

·         Να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης για δύο εβδομάδες και ενεργοποίηση της εξ΄ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης.

·         Να οργανωθεί εμβολιαστικό κέντρο στα όρια του Δήμου μας για το εμβόλιο της Astra-Zeneca.

·         Να διεκδικήσουμε τον περιορισμό των μετακινήσεων από και προς το νησί και τον αυστηρό έλεγχο σε όλες τις διόδους.

·         Tη διενέργεια μοριακών τεστ για τον COVID-19

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ελήφθη απόφαση, μετά από συνεπεξεργασία της τελικής πρότασης μεταξύ της παράταξής μας και του αντιδημάρχου κ. Τσιλιμιδού.

Έως σήμερα, οι ενέργειές σας είχαν τα εξής αποτελέσματα:

·         Το κλείσιμο των σχολείων για μία μόνο εβδομάδα από τις δύο που ζητήθηκαν και μάλιστα με αιτιολογία την κακοκαιρία. Στη συνέχεια, και εν μέσω αυστηρότατων περιορισμών μετακίνησης, τα σχολεία άνοιξαν και λειτούργησαν κανονικά. Πολλοί γονείς επέλεξαν να μην στείλουν τα παιδιά σχολείο, μη έχοντας ωστόσο τη δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μελέτη των μαθητών.

·         Καμία εξέλιξη αναφορικά με την οργάνωση εμβολιαστικού κέντρου στο Αργοστόλι. Οι συνδημότες μας αναγκάζονται όλο αυτό το διάστημα να μεταβαίνουν στη Σάμη για τον εμβολιασμό τους.

·         Καμία αναφορά σε αυστηροποίηση των ελέγχων κατά τη μετακίνηση πληθυσμών από και προς το νησί.

·         Καμία πρόνοια για η διενέργεια τεστ για τον COVID-19 στους δημότες του Αργοστολίου. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι ούτε καν στα τμήματα των σχολείων στα οποία παρουσιάστηκαν κρούσματα. Την ίδια ώρα έχουν γίνει εκατοντάδες τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΔΥ σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του νησιού. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 300 τεστ στο Δήμο Ληξουρίου και περισσότερα από 250 στο Δήμο Σάμης.

 Επερωτάστε:

·         Ποιες ενέργειες έχετε κάνει έως σήμερα για την οργάνωση εμβολιαστικού κέντρου στο Αργοστόλι;

·         Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει οργανωθεί κλιμάκιο διενέργειας τεστ για τον COVID-19 στους συμπολίτες μας, όπως στους άλλους Δήμους;

·         Σε ποιες άλλες σχετικές ενέργειες έχετε προβεί ή προτίθεστε να προβείτε το αμέσως επόμενο διάστημα;

Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.