16.3.21

Επερώτηση για την πορεία χρηματοδότησης του Καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Κύριε Δήμαρχε,

Η δημιουργία ενός νόμιμου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Αργοστολίου είναι ένα πάγιο αίτημα των φιλόζωων του Δήμου μας αλλά και μια κοινή προγραμματική θέση των δημοτικών μας παρατάξεων.

Το προηγούμενο έτος, το Δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη για τη δημιουργία ενός τέτοιου καταφυγίου ώστε να πάρει το δρόμο της χρηματοδότησης μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Ήταν έκπληξη για την παράταξή μας η μη αναφορά της δημιουργίας του καταφυγίου στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 και το είχαμε αναφέρει στη σχετική τοποθέτησή μας. Ήταν και ένας από τους -πολλούς- λόγους για τους οποίους δεν ψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα που εισηγηθήκατε.

Η απάντηση σας ήταν πως όταν υπάρξει η χρηματοδότηση για το καταφύγιο θα μπει στο τεχνικό πρόγραμμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε πως ο Δήμος Ληξουρίου ενέταξε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Ληξούρι, ενώ λίγο αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι η αντίστοιχη πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος μας απορρίφθηκε ως μη πλήρης.

Επερωτάστε κύριε Δήμαρχε:

·        Ποιοι είναι οι λόγοι της απόρριψης της πρότασης για τη χρηματοδότηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου Αργοστολίου;

·        Σε ποιες διορθωτικές κινήσεις αναμένεται να προβείτε για τη διόρθωση / συμπλήρωση της πρότασης και την αναζήτηση εκ νέου χρηματοδότησης;

·        Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, τι χρονοδιάγραμμα θεωρείτε εύλογο για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου;

 

Ο επερωτών Δημοτικός Σύμβουλος,

Αλέξανδρος Παντελειός

Δημοτική παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.