28.11.21

Ανοιχτή επιστολή 8 συμβούλων της αντιπολίτευσης προς το δήμαρχο Αργοστολίου

Σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, οκτώ σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Αργοστολίου συνυπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Αργοστολίου, αμφισβητώντας την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε έως τώρα.

Αιχμές για "προεπιλογή" του συμπαραστάτη από το δήμαρχο και για άτακτη υποχώρηση μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης για την αναβάθμιση του θεσμού του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

Αργοστόλι, 28 Νοεμβρίου 2021


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο


Κύριε Δήμαρχε,

Σε σχέση με την αναβληθείσα 28η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, με αποκλειστικό θέμα την επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα ακόλουθα :

Η διαδικασία που ακολουθήσατε για τον ορισμό του Συμπαραστάτη, πέρα από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των δύο και πλέον ετών από την έναρξη της θητείας σας, πάσχει πολιτικά και νομικά, καθώς δεν έχουν τηρηθεί εξ’ αρχής και στοιχειωδώς οι όροι δημοσιότητας της σχετικής προκήρυξης. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και κυρίως δεν δημοσιεύθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Η επιλογή της εν κρυπτώ διαδικασίας, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη διαβούλευσης και ενημέρωσης με την αντιπολίτευση, οδηγεί στο συμπέρασμα πως έχει ήδη επιλεχθεί ο συμπαραστάτης από εσάς.

Η εκ των προτέρων επιλογή του συμπαραστάτη προκύπτει από τα τηλεφωνήματα που πήραμε αρκετοί από εμάς από συγκεκριμένο άτομο υποψήφιο του συνδυασμού σας για την στήριξή του στην διαδικασία επιλογής του συμπαραστάτη και δείχνει πως ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε προκαθοριστεί ως διακοσμητικός.

Στην πορεία προφανώς γιατί δεν επιτυγχάνετο η κρίσιμη πλειοψηφία των 3/5 του συνόλου των παρόντων συμβούλων η συνεδρίαση αναβλήθηκε με την παιδαριώδη και ανεπίτρεπτη για το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου αιτιολογία : «επειδή ενημερωθήκαμε ότι θα απουσιάζουν για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δημοτικοί σύμβουλοι και απαιτείται η φυσική παρουσία τους για την διεξαγωγή της Ψηφοφορίας».

Δυστυχώς το γεγονός της αναβολής της συνεδρίασης, όπως έγινε, καταγράφεται αφενός ως μελανή σελίδα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στην παρούσα δημοτική περίοδο και ταυτόχρονα τραυματίζει το όποιο κύρος

διαθέτει ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.


Κύριε δήμαρχε,

Μπορεί πανελληνίως ο θεσμός του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης να μην θεωρείται επιτυχημένος και να παρουσιάζει έλλειμμα στον αποφασιστικό χαρακτήρα των αρμοδιοτήτων του, όμως μπορούμε να συνεννοηθούμε και να επιχειρήσουμε στον Δήμο Αργοστολίου έναν υποδειγματικό θεσμό πραγματικά ανεξάρτητο, με κύρος και αρμοδιότητες αποτελώντας έρεισμα για θεσμική ενδυνάμωση του σε κεντρικό επίπεδο.

Προκειμένου να λειτουργήσει με κύρος ο συμπαραστάτης υπηρετώντας τον δημότη και την αυτοδιοίκηση απαιτείται να μείνουν στην άκρη μονοπαραταξιακές επιλογές (όπως έχετε πράξει μέχρι τώρα) και τραυματικές πρακτικές (όπως οι λόγοι αναβολής της συνεδρίασης του ΔΣ).

Σας καλούμε να πράξετε τα αυτονόητα.

Να προκηρυχθεί εκ νέου η επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, δημοσιεύοντας την προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Δήμου και σε όλα τα τοπικά μέσα, δίνοντας ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε αξιόλογοι συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Ακολούθως, ζητάμε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την επιλογή του Συμπαραστάτη στη λήξη της καθορισμένης προθεσμίας προκειμένου να επιλεγεί, κατά το δυνατόν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και όχι με παραταξιακή ταυτότητα, το οποίο θα λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και του Δήμου.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Κεκάτος Δημήτριος

Κωνσταντάκης Άγγελος

Λυκούδης Ιωάννης

Παντελειός Αλέξανδρος

Παρίσης Αλέξανδρος

Πολλάτος Διονύσιος

Τρωιάνος Διονύσιος

Φόρτες Γεράσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.