1.12.21

Απάντηση στο Δήμαρχο Θ. Μιχαλάτο για την επιστολή των 8






Αργοστόλι 30/11/2021



Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Ως ένας από τους υπογράφοντες την ανοικτή επιστολή σχετικά με την επιλογή του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, οφείλω να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντησή σας. Όπως φαίνεται ήταν απαραίτητη η "συστράτευση" του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης για να έχουμε μια απάντηση, καθώς μέχρι τώρα αποφεύγατε να απαντήσετε σε προηγούμενες ανακοινώσεις της παράταξής μας για διάφορα ζητήματα του δήμου.

Ζητώ συγγνώμη αν δεν κατάφερα να εντοπίσω μέσα στην ιστοσελίδα του Δήμου τη σχετική προκήρυξη που μας υποδείξατε, φανταστείτε όμως πόσο δύσκολο ήταν για το δημότη να ενημερωθεί από την ίδια πηγή μέσα σε διάστημα 7 ημερών ώστε να καταθέσει αίτηση ενδιαφέροντος. Γι' αυτό το λόγο ζητήσαμε η προκήρυξη να δημοσιευτεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας,

Θα προσπεράσω τα επιχειρήματά σας και τα όσα αποδίδετε -εμμέσως πλην σαφώς- στους υπογράφοντες και θα μείνω στο ότι, όπως λέτε, «ο θεσμός του Συμπαραστάτη Δημότη και Επιχείρησης τυγχάνει καθολικής αποδοχής και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι η ύπαρξη του μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα  των δημοτικών φορέων».

Χαίρομαι που συμφωνούμε, καθώς σε αυτό βασίζεται το σκεπτικό της επιστολής μας και η ουσία της πρότασής μας η οποία είναι να επιχειρήσουμε στον Δήμο Αργοστολίου έναν υποδειγματικό θεσμό πραγματικά ανεξάρτητο, με κύρος και αρμοδιότητες αποτελώντας έρεισμα για θεσμική ενδυνάμωσή του σε κεντρικό επίπεδο.

Ζητάμε λοιπόν:

Να δημοσιευτεί εκ νέου προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, η οποία θα αποσταλεί και  σε όλα τα τοπικά μέσα, δίνοντας ένα ικανό χρονικό διάστημα (π.χ. 20 ημέρες) ώστε αξιόλογοι συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου στο πέρας του ανωτέρω διαστήματος, για την επιλογή του Συμπαραστάτη, προκειμένου να επιλεγεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής το οποίο θα λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και του Δήμου.

Σε όσα συμφωνούμε, πρέπει να είμαστε μαζί!

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Παντελειός

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.