20.12.21

Απάντηση στον Δ. Μινέτο για την Καλλιθέα

Συνάδελφε Διονύση, η δική μας -καλόπιστη- κριτική στο σχέδιο αξιοποίησης του Άλσους Καλλιθέας, δεν έχει να κάνει με την απειλή των υφιστάμενων επιχειρήσεων από την είσοδο μιας ακόμη ομοειδούς επιχείρησης στο χώρο.

Έχει να κάνει με την αγωνία μας για την δημιουργία ενός "μεγαθηρίου" της εστίασης απέναντι σε μικρές τοπικές/οικογενειακές επιχειρήσεις της Λακήθρας και της γύρω περιοχής.

"Μεγαθήριο", όπως για παράδειγμα ένα ΑΒ απέναντι σε συνοικιακά μπακάλικα/mini markets και τους πάγκους των παραγωγών στη Δημοτική αγορά.

¨Μεγαθήριο", όπως ένας Κωτσόβολος απέναντι σε μικρά καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Όπως ένας ακόμα "Γρηγόρης" απέναντι στις καφετέριες του Αργοστολίου.

Η παραπάνω αγωνία έγινε αντιληπτή και από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ο οποίος -από το έγγραφο που απέστειλε προς την κοινότητα Λακήθρας έως την ενημέρωση που απέστειλε προς τις δημοτικές παρατάξεις- περιορίζει σημαντικά τον υπόγειο χώρο του εν λόγω καταστήματος.

Σε σχέση με τα όσα άλλα αναφέρεις περί "οικονομιών χωρικής συγκέντρωσης", αν και δεν έχουμε σπουδάσει την Χωροταξία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη, δεν έχουμε αντίρρηση στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης, αρκεί να είναι λελογισμένου μεγέθους.

Το βασικό μας μέλημα όμως δεν είναι τόσο η επιχείρηση που θα αναπτυχθεί εκεί, όσο το μέρος της επένδυσης που αποδίδεται στο Δήμο, την κοινότητα και το δημότη. Από την ενημέρωση που είχαμε και τα στοιχεία που τέθηκαν υπ' όψιν μας, θεωρούμε ελλιπή τη μελέτη πάνω στην οποία βασίζεστε.

Πιστεύω θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να το συζητήσουμε από κοντά.


Αλέξανδρος Παντελειός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.