27.1.22

Ημερήσιος: Φαύλος κύκλος με το κυκλοφοριακό

Επερώτηση για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου την ερχόμενη Κυριακή 30/1 υπέβαλε η Κίνηση «Κεφαλονιά νησί για όλους» (επικεφαλής Αλέξανδρος Παντελειός).

Θέμα της επερώτησης είναι το καυτό θέμα του κυκλοφοριακού στο Αργοστόλι.

Καυστικός και αποκαλυπτικός ο Παντελειός (και οι άλλοι δύο στην παράταξή του Τρωϊάννος και Κεκάτος) ξετινάζει την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο Μιχαλάτο στον οποίο απευθύνεται προσωπικά.

Η επερώτηση, (δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο του «Η»), περιλαμβάνει δύο αποκαλύψεις.

Πρώτα ότι η κυκλοφοριακή μελέτη που έχει ανατεθεί με απευθείας ανάθεση σε κάποιον ουρανοκατέβατο Κωνσταντινίδη από το Λιμενικό Ταμείο με πρόσχημα την αποβίβαση και διακίνηση επιβατών των κρουαζιερόπλοιων από το 2020 (29/6) με την αδρά αμοιβή των 23.064 ευρώ (ΑΔΑ: 9ΗΤΗΟΡΗ0-ΔΙΝ) …αγνοείται!

Μάλιστα, με σκωπτική διάθεση αναφέρεται στην επερώτηση ότι «σύμφωνα με δηλώσεις σας και συνεργατών σας ήταν μια πρώτη δέσμη μέτρων εν όψει μιας ευρύτερης μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την πόλη του Αργοστολίου», όπως και ότι ο μελετητής με τον οποίο συναντήθηκαν τους έδωσε «την εντύπωση πως είχε ήδη συμφωνηθεί η ανάθεση της μελέτης στον ίδιο» και ακόμη το καλύτερο ότι «τις προτάσεις Κωνσταντινίδη για την ευρύτερη κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου, τις ακούγαμε συχνά πυκνά όλο αυτό το διάστημα, τόσο από εσάς όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δ. Μινέτο, να τις ανακοινώνετε σαν να αφορούσαν μια ολοκληρωμένη μελέτη που είχατε στα χέρια σας.

Σε σχετική ερώτησή μας μάλιστα για την τύχη της μελέτης, μας είχατε απαντήσει πως είναι έτοιμη, αλλά χρειάζεται μια σειρά χρονοβόρων εγκρίσεων, για τις οποίες είχατε ξεκινήσει τις ενέργειες»!!!

Και ξαφνικά ο Θεόφιλος στα μουλωχτά, όπως συνηθίζει σε όλα, («με έκπληξη» χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν οι υπογράφοντες την επερώτηση) κάνει νέα απευθείας ανάθεση σε κάποιον επίσης ουρανοκατέβατο Ευσταθιάδη εξ Αθηνών και μάλιστα, όπως βρήκαμε, έναντι του όχι ευκαταφρόνητου ποσού των 36.952 ευρώ (ΑΔΑ: 6ΜΗΛ46ΜΓΤΤ-245)!

Η επερώτηση καταλήγει με 4 ερωτήσεις στον Θεόφιλο, εκ των οποίων οι δύο είναι «φωτιά» και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον δήμαρχο, τόσο για την διαφάνεια με την οποία έκανε τη νέα ανάθεση, αλλά κυρίως αναδεικνύουν την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του Αργοστολίου και μάλιστα όταν επιχειρεί με υποσχέσεις και επικοινωνιακά να λύσει το θέμα!!!

Η πρώτη ερώτηση: «Για ποιο λόγο διαφημίζετε ως έτοιμη μια κυκλοφοριακή μελέτη, την οποία ουδέποτε παραλάβατε και φτάνετε δύο χρόνια μετά να την αναθέτετε από το σημείο μηδέν;»!!!

Και η δεύτερη ερώτηση: «Τι είδους ενέργειες ήταν αυτές που κάνατε για τη λήψη εγκρίσεων, ενώ δεν είχατε καν αναθέσει την κυκλοφοριακή μελέτη;».

Το δικό μας σχόλιο: Απλά αποδίνεται γι’ άλλη μία φορά …ΨΕΥΤΗΣ με περικεφαλαία ο Θεόφιλος!!! Δεν έχει το Θεό του και «παίζει» δίχως ντροπή με την ταλαιπωρία των πολιτών!!!

Ως υστερόγραφο η δικιά μας ερώτηση:

Ως επιχειρηματίας θα πλήρωνε από την τσέπη του 60.016 ευρώ (23.064 πρώτα και μετά 36.952) για δύο υπηρεσίες στις επιχειρήσεις του χωρίς να ξέρει τι θέλει;

Γιατί σίγουρα δεν ξέρει τι θέλει για να λυθεί το κυκλοφοριακό, όταν μας έχει ζαλίσει με το Μινέτο 2½ χρόνια τώρα ότι …το λύνει, το έλυσε και θα το λύσει;

Ποιος ξεχνάει το φιάσκο με την …έξυπνη στάθμευση το πρώτο διάστημα της θητείας του (Νοέμβριος 2019), όταν πομπωδώς εξαγγελλόταν η επίλυση (εδώ γελάνε…) του κυκλοφοριακού προβλήματος και στο τέλος …έχασε και την προθεσμία να καταθέσει την αίτηση για χρηματοδότηση και μάλιστα διαβεβαιώνοντας ότι σε δύο μήνες όπως του υποσχέθηκε η περιφερειάρχισσα Κράτσα (άλλη από κει…) θα γινόταν νέα προκήρυξη!!!

Πάντως, αυτή η ιστορία με τις αναθέσεις σε μηχανικούς ανά την Ελλάδα του Θεόφιλου, έναντι εκατομμυρίων ευρώ δημιουργεί σωρεία ερωτημάτων από πού εκπορεύεται …και σίγουρα θα το ψάξουμε!


Πηγή: https://kefalonianmantata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.