27.1.22

Στριμωγμένος στη γωνία από την κίνηση ματ της αντιπολίτευσης.

«Αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις είναι χαρακτηριστικές ανθρώπου που νιώθει ηττημένος, όμως θα πρέπει ο κ. Θ. Μιχαλάτος να αρχίσει να συνηθίζει στην ήττα. Κανείς δεν θα ήθελε να του πέσει βαριά κάποια στιγμή...»

Σε μια πρωτόγνωρη για τα τοπικά αυτοδιοικητικά δεδομένα ενωτική κίνηση της αντιπολίτευσης του Δήμου Αργοστολίου, 12 δημοτικοί σύμβουλοι απέστειλαν στις 25 Ιανουαρίου 2022 αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου με θέμα τη λήψη πρωτοβουλιών για την διάνοιξη της οδού προς την παραλία «Κορώνι». Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης γράφουν στην επιστολή τους:

«Τον Σεπτέμβριο 2020, εντελώς αιφνιδιαστικά, κλείστηκε η οδός που οδηγεί προς την παραλία «Κορώνι» από συνιδιοκτήτες όμορου με αυτήν ακινήτου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν υφίσταται κοινόχρηστη οδός και ότι τους ανήκει το τμήμα της οδού που συνορεύει με την ιδιοκτησία τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου στην συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου 2020, συζητώντας, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα του αιφνίδιου κλεισίματος της οδού, μετά από εισήγηση του κ. Δημάρχου Αργοστολίου, υιοθέτησε ψήφισμα των κατοίκων της περιοχής Ελειού περί άμεσου ανοίγματος της οδού και άσκησης νομικών ενεργειών προς τον σκοπό αυτό. Στα πλαίσια της απόφασης αυτής η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, με την υπ’ αριθμ. 160/2020 απόφαση της, ομόφωνα αποφάσισε την άσκηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά των συνιδιοκτητών του παραπάνω ακινήτου που είχαν κλείσει την οδό και τον ορισμό δικηγόρου για την κατάθεση της αίτησης και την παράσταση κατά την συζήτηση της. Στη συνέχεια ορίστηκε δικηγόρος για την άσκηση του πιο πάνω ενδίκου μέσου.

Η συγκεκριμένη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δεν ασκήθηκε ποτέ και μάλιστα πρόσφατα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ανακλήθηκε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την άσκηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, με κύριο επιχείρημα ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν προσήλθαν να συνυπογράψουν την αίτηση.

Αποτέλεσμα της μη διεκδίκησης της κοινοχρησίας της οδού από τον Δήμο Αργοστολίου είναι αυτή να παραμένει μέχρι σήμερα κλειστή, γεγονός που θα συνεχίσει με βεβαιότητα και για τα επόμενα χρόνια, αν δεν δράσουμε άμεσα και δεν ληφθεί απόφαση, από το αρμόδιο Δικαστήριο, που να απαγορεύει την παρεμπόδιση χρήσης της συγκεκριμένης οδού. Ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να ανοίξει, έστω και προσωρινά, η οδός είναι να ληφθεί απόφαση επί σχετικής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Τον Οκτώβριο 2021 οκτώ (8) κάτοικοι της περιοχής του Ελειού κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αργοστολίου, ζητώντας να απαγορευθεί η παρεμπόδιση χρήσης της εν λόγω οδού. Ο κος Δήμαρχος ρωτήθηκε αν σκοπεύει να εισηγηθεί την άσκηση πρόσθετης παρέμβασης από τον Δήμο υπέρ της ανωτέρω αίτησης των συνδημοτών μας, χωρίς να έχει απαντήσει μέχρι σήμερα. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αργοστολίου, στις 10 Ιανουαρίου 2022, οπότε και αναβλήθηκε  για τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Ενόψει των παραπάνω, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αργοστολίου, με την παρούσα ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 3 παρ. 3δ του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δήμου Αργοστολίου, καθώς και τις όποιες μελλοντικές έχει τυχόν προγραμματίσει, για να πετύχει το άνοιγμα της οδού και να συζητήσουμε την πιθανή άσκηση πρόσθετης παρέμβασης του Δήμου, υπέρ της πιο πάνω αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των οκτώ (8) κατοίκων της περιοχής, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια τους για το άνοιγμα της οδού που οδηγεί προς την παραλία «Κορώνι», πριν την έλευση του καλοκαιριού.

Εισηγητή του θέματος ορίζουμε τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λυκούδη.»

Την επιστολή υπογράφουν οι έξι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης (Α. Παρίσης, Γ. Λυκούδης, Α. Κωνσταντάκης, Δ. Πολλάτος, Δ. Λυκούδης και Ν. Μενάγιας), οι τρεις σύμβουλοι της παράταξης «Κεφαλονιά, νησί για όλους» (Α. Παντελειός, Δ. Τρωιάνος, Δ. Κεκάτος), ο Γ. Φόρτες και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ν. Ανουσάκης και Ν. Παπαδάτος.

Πέραν των ανωτέρω, οι δυο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν επί πλέον δικό τους αίτημα για τη σύγκληση του Δ.Σ. για το ίδιο θέμα, ανεβάζοντας τον αριθμό των αιτούντων στους 14, δηλαδή περισσότερα από το ήμισυ των μελών του συμβουλίου.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια συμβολική κίνηση, αφού και μόνο 9 σύμβουλοι αρκούσαν κατά το νόμο για τη σύγκληση του συμβουλίου. Ωστόσο, η αντιπολίτευση προχώρησε σε μια επίδειξη ισχύος, τρίζοντας τα δόντια στον δήμαρχο Θ. Μιχαλάτο, ο οποίος θεωρούσε πως με τις ενέργειες ενσωμάτωσης πρόθυμων συμβούλων από διάφορες παρατάξεις στην δημοτική του αρχή είχε καταλύσει το δημοτικό συμβούλιο.

Στριμωγμένος στη γωνία από την κίνηση ματ της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος ξεκίνησε να σκέφτεται τρόπους να μετριάσει τη διαφαινόμενη ήττα. Υπέδειξε ακόμη μια φορά λοιπόν στον Πρόεδρο του Δ.Σ., Ν. Βαλλιανάτο, να επισπεύσει την επόμενη τακτική συνεδρίαση, ώστε να συμπεριλάβει σε αυτή το θέμα σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός ότι βρέθηκε με μια καυτή πατάτα στα χέρια του.

Σε επικοινωνία που είχε ο Ν. Βαλλιανάτος με διάφορους εκ των συμβούλων της αντιπολίτευσης, του έγινε ξεκάθαρο πως η συζήτηση του θέματος στην τακτική συνεδρίαση ήταν αχρείαστη κίνηση και του ζητήθηκε τουλάχιστον, σε σεβασμό του αιτήματος αλλά και της λαϊκής απαίτησης για τη συζήτηση του θέματος, να συζητηθεί το θέμα πρώτο στη συνεδρίαση. Τελικά το θέμα τοποθετήθηκε τελευταίο -δέκατο τέταρτο- στην ημερήσια διάταξη, αποδεικνύοντας το βαθμό προτεραιότητας που έχει το ζήτημα του αποκλεισμού της παραλίας του Κορωνιού για το δήμαρχο και τη δημοτική του αρχή.

Αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις είναι χαρακτηριστικές ανθρώπου που νιώθει ηττημένος, όμως θα πρέπει ο κ. Θ. Μιχαλάτος να αρχίσει να συνηθίζει στην ήττα. Κανείς δεν θα ήθελε να του πέσει βαριά κάποια στιγμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.