13.2.22

Η τοποθέτησή μας για το Τεχνικό πρόγραμμα 2022

Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου, ο επικεφαλής της κίνησης "Κεφαλονιά, νησί για όλους", Αλέξανδρος Παντελειός, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

"Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας τα συγχαρητήριά μου στις υπηρεσίες του Δήμου και στον κο. Τουμάση που παρουσίασε σήμερα το τεχνικό πρόγραμμα. Ξέρουμε πολύ καλά πόση δουλειά θέλει η κατάρτιση ενός τεχνικού προγράμματος και το αναγνωρίζουμε.

Θα παρατηρήσω ότι το τεχνικό πρόγραμμα κινείται σε θετική κατεύθυνση από πολλές απόψεις:

  • Μία από αυτές είναι η ύπαρξη για πρώτη φορά της μελέτης της αποχέτευσης του Κατελειού, την οποία έχουμε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και την ζητάμε δυο χρόνια περίπου. Είναι μια κίνηση θετική για εμάς αυτή.
  • Βλέπουμε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, η έλλειψη του οποίου ήταν ένας από τους λόγους που είχαμε καταψηφίσει το περσινό τεχνικό πρόγραμμα.
  • Είχαμε προσπαθήσει να καταρτίσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα στο παρελθόν και το βασικό που είχαμε ζητήσει, την αντιμετώπιση των ομοειδών αντικειμένων σε έναν ενιαίο κωδικό, βλέπουμε πως και φέτος αλλά και προηγούμενα χρόνια το προσπαθείτε και το κάνετε πράξη.
  • Όπως επίσης και για τις κοινότητες που ζητάμε να είναι κατανοητό ποια ποσά τις αφορούν, χαίρομαι που είναι σαφές ποια ποσά και έργα αφορούν κάθε κοινότητα. Βέβαια βλέπουμε ελλείψεις στο να αντιμετωπιστούν όλες οι κοινότητες φέτος, ενώ την πρώτη φορά που το είχατε προσπαθήσει είχαν συμπεριληφθεί όλες οι κοινότητες στο διαμοιρασμό των ΚΑΠ. Φέτος βλέπουμε σημαντικές κοινότητες να είναι εκτός, θεωρούμε όμως πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ποσά σε βάθος μιας θητείας.


Ωστόσο το τεχνικό πρόγραμμα δεν παύει να έχει τα χαρακτηριστικά για τα οποία κατηγορείτε την προηγούμενη δημοτική αρχή, αυτά του πλασματικού τεχνικού προγράμματος, καθώς βλέπουμε πως επιλέγετε να έχετε μελέτες και έργα με προϋπολογισμό 1 ή 10 ευρώ. Για αυτά τα έργα εμείς σήμερα ζητάμε μια δέσμευση από πλευράς σας ότι θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μην μείνουν πλασματικά και να μπουν σε επόμενη τροποποίηση με έναν ορθολογικό προϋπολογισμό:

  • Θέλουμε να προχωρήσει και η Πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως της Λάσσης, και το κυκλοφοριακό πάρκο στα Διλινάτα.
  • Επίσης ζητάμε να δεσμευτείτε πως θα μπει έστω ένα τμήμα των πεζοπορικών διαδρομών καθώς θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για το τουριστικό μας προϊόν να υπάρχει ανάδειξη ενός δικτύου πεζοπορικών διαδρομών το οποίο θα διαφημίσουμε.
  • Μαζί με την αποχέτευση του Κατελειού, να σας θυμίσουμε τον βιολογικό της Λειβαθούς. Θεωρούμε ότι είναι το επόμενο μεγάλο έργο που πρέπει να ενσωματώσετε στο τεχνικό πρόγραμμα και περιμένουμε μέσα στο 2022 να το φέρουμε στη συζήτηση.
  • Όπως και τα έργα που προαναφέρθηκαν και ήταν και στο δικό σας προεκλογικό πρόγραμμα, όπως το ακίνητο του Θαλασσόμυλου, το καφενείο της Καμπάνας και πολλά ακόμη.


Ζητάτε τη βοήθειά μας. Τη βοήθειά μας την είχατε και την έχετε.

Και όσες φορές μας ζητηθεί θα την έχετε.

Χωρίς να είναι απαραίτητη στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, αφού εγκρίνεται ακόμη και με μια ψήφο, όμως σας τιμά που ζητάτε τη βοήθειά μας για να περάσει με μια ευρεία πλειοψηφία.

Θα σας πούμε λοιπόν το εξής: κάντε το όπως με το Κορώνι.

Στο Κορώνι, ανοίξατε το γραφείο σας στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων -και όχι μόνο- προκειμένου να συζητήσουμε ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί το Δήμο μας. Και δεν μπήκε κανείς μέσα με στόχο να κάνει αντιπολίτευση ή να φανεί πως σας επιτίθεται ή κερδίζει κάτι από αυτό. Μπήκαμε όλοι μέσα συζητώντας πραγματικά προς όφελος του Δήμου για να βρούμε μια λύση στο θέμα.

Αυτή την τακτική ακολουθήστε τη με όσα θέματα θεωρείτε πως χρειάζεται η βοήθειά μας, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος - ο διάλογος- να βρεθούμε όλοι μαζί και να κάνουμε 10 πράγματα για το δήμο μας. Χωρίς να σκεφτόμαστε αντιπολιτεύσεις, ούτε πολιτικά οφέλη για τις επόμενες εκλογές ούτε τίποτα άλλο. Είμαστε όλοι εδώ όποτε μας ζητηθεί.

Τέλος, επειδή θεωρούμε ότι η νομιμότητα της σημερινής συνεδρίασης πάσχει, δηλώνω ότι απέχουμε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας και αποχωρούμε."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.