20.2.22

Συνεδρίαση του Δ.Σ. για το Νοσοκομείο: Ρεσιτάλ ειρωνείας από τον Δ. Μινέτο

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νοσοκομείο, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, ήταν άνευ ουσίας, όπως αποδείχθηκε και από την ελάχιστη συμμετοχή των φορέων που προσκλήθηκαν. Ήταν μια συνεδρίαση πολιτικής σκοπιμότητας, ώστε να υπάρξει αντιπαράθεση κάποιων με τους "κατά συνθήκη και ψύχωση" αντιπάλους τους και η οποία παράλληλα υποβάθμισε την αξία των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Τόσο κατά την αντίστοιχη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, όσο και την πρόσφατη του Σαββάτου, υποστηρίξαμε πως πρέπει να σταματήσουμε να  αποσιωπούμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο. Να μιλήσουμε για το εχθρικό εργασιακό περιβάλλον που καταγγέλουν γιατροί ότι τους ωθεί σε απομάκρυνση από το νοσοκομείο, και ταυτόχρονα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να έρθουν νέοι. Θα περιμέναμε, με αφορμή αυτήν την τοποθέτηση, τουλάχιστον ο διοικητής του νοσοκομείου να απαντήσει. Ωστόσο δεν πήρε το λόγο ούτε για ένα λεπτό, ενώ ήταν παρών.

Η απόφαση του συμβουλίου του Οκτωβρίου, δηλαδή η σύσταση μιας επιτροπής που θα καταγράψει προβλήματα και θα καταθέσει προτάσεις δεν μας βρήκε ένθερμους υποστηριχτές, καθώς θεωρούμε πως θα έπρεπε να είναι πιο διεκδικητική και να προβλέπει αμεσότερες ενέργειες. Την ψηφίσαμε όμως, γιατί θεωρούμε πως σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα οφείλουμε να στεκόμαστε όλοι μαζί.

Την πρόταση του δημάρχου όμως που ακούστηκε το Σάββατο, δηλαδή να αφαιρεθεί η σύσταση της εν λόγω  επιτροπής από την απόφαση, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να την υλοποιήσει,  ΔΕΝ την στηρίζουμε και γι' αυτό την καταψηφίσαμε. Είναι μια απόφαση που δείχνει αδυναμία και έλλειψη ικανότητας συντονισμού.

Θα ήθελα τέλος να σταθώ σε ένα γεγονός που έλαβε χώρα λίγα λεπτά πριν τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου και κατά την άποψή μου αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στο θεσμό. Την ειρωνική στάση συμβούλων της δημοτικής αρχής, προεξάρχοντος του αντιδημάρχου τεχνικών έργων κου. Δ. Μινέτου, τόσο κατά την τοποθέτηση του κ. Μ. Φόρτε, όσο και κατά τη δική μου. Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Μινέτος πως οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να εκφράζουν την άποψή τους κατά τον τρόπο που επιθυμούν.

Το ότι οι συμμετέχοντες στην ευρύτερη δημοτική αρχή δεν έχουν τις ίδιες ελευθερίες και πάσχουν από "αντανακλαστική άρση χείρας" δεν θα πρέπει να τον μπερδεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.