24.2.22

Η συμμετοχή μας στο συνέδριο του ΔΕΕ για την αυτοδιοίκηση

Η δημοτική κίνηση «Κεφαλονιά, νησί για όλους» συμμετέχει στο 3ο Επιστημονικό συνέδριο του Διοικητικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με τίτλο: «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕ∆ΗΣ ∆ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές» το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 25.2.2022 από ώρα 9:00 έως 18:00.

Στην πρώτη συνεδρία με τίτλο «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης α ́ και β ́ βαθμού», ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Παντελειός θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα:

«Οι παθογένειες των Καλλικρατικών ∆ήμων που οδήγησαν στη διάσπασή τους με τον Ν. 4600/2019 και προτάσεις για την ανανέωση του θεσμικού πλαισίου διοίκησης των ενιαίων ∆ήμων. Η περίπτωση του ∆ήμου Κεφαλονιάς.»

Ομάδα εργασίας:

  • Αλέξανδρος ΠαντελειόςΔημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου, Πολιτικός Μηχανικός
  • Παναγιώτης Κουμαριώτης, Πτυχ. Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
  • Δημήτρης Κεκάτος, Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου, Πολιτικός Μηχανικός
  • Ουρανία Στελλάτου, Πτυχ. Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Αναστάσιος Παπαθεοδωρόπουλος, Πτυχ. Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής
  • Ηρώ Καλλιγά, Φιλόλογος
Αργότερα, στην έκτη συνεδρία με τίτλο "Συμμετοχικοί Θεσμοί και ενίσχυση του αυτοδιοικητικού διαλόγου με τους πολίτες και τις οργανώσεις των πολιτών", συμμετέχει και ο Προϊστάμενος  της ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικών Υπηρεσιών του ∆ήμου Αργοστολίου, Στέλιος Παυλάτος με θέμα «Ο συμπαραστάτης του ∆ημότη, θεσμικό πλαίσιο, σκέψεις και προβληματισμοί».

Καλή επιτυχία στους εκπροσώπους του νησιού μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.