15.3.22

Η Καμπάνα σύμβολο του κοινωνικού προσώπου του Δήμου

 Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να αναφερθούμε στο σημαντικό έργο του Χαροκόπειου εργαστηρίου, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και στη διατήρηση της παράδοσης μας.

Η αναβίωση του καφενείου της Καμπάνας όμως, αποτέλεσε κορυφαία προεκλογική δέσμευση, όχι μόνο της παράταξης του δημάρχου, αλλά και σχεδόν όλων των δημοτικών παρατάξεων. Η Καμπάνα αποτελεί σύμβολο του κοινωνικού προσώπου του Δήμου μας.

Η υφιστάμενη κατάσταση της ύπαρξης 2-3 καφετεριών στο χώρο της Πλατείας Καμπάνας, δεν θα πρέπει να μας κάνει να χάνουμε το στόχο μας. Εξ' άλλου, το προϊόν του καφενείου δεν ήταν ο καφές. Το προϊόν του καφενείου ήταν η κοινωνική επαφή, η αξιοπρέπεια, το ξεπέρασμα των ορίων του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ.

Οι χρήσεις που προτείνονται στη εισήγηση είναι σε σωστή κατεύθυνση και δείχνουν το δε μου για την λειτουργία μιας δομής απασχόλησης ΑμεΑ στο χώρο της Καμπάνας. Ένα κατάστημα, υπό την ευθύνη του Δήμου, το οποίο θα διαθέτει προς πώληση χειροτεχνήματα του Χαροκόπειου αλλά και διάφορα άλλα τοπικά προϊόντα.

Να υποστηριχθεί η λειτουργία του Χαροκόπειου ιδρύματος από τον Δήμο, τόσο με την προμήθεια ειδών για το κατάστημα της Καμπάνας, όσο και για την προμήθεια αναμνηστικών δώρων που θα προσφέρει ο δήμαρχος στις θεσμικές του συναντήσεις.

Στηρίζουμε τη συνεργασία Δήμου - Χαροκοπείου για την εκμάθηση τεχνών από ΑμεΑ.

Σεβόμενοι και την απόρριψη της πρότασης για την παραχώρηση της Καμπάνας από το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αργοστολίου, καταθέσαμε την ανωτέρω εναλλακτική πρόταση η οποία θεωρούμε ότι επιτυγχάνει τα ίδια αποτελέσματα με την πρόταση της δημοτικής αρχής αλλά με ορθότερο τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.