18.8.22

Πράσινο φως στην υπεραγορά του ΜΕΤΡΟ στην Κρανιά από την Αποκεντρωμένη!

Εκδόθηκε χθες η με Αριθ. Πρωτ. 117539/17.8.2022 Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σύμφωνα με την οποία γίνεται αποδεκτή η προσφυγή της εταιρείας «ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε.» κατά της αριθ. 138/2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αργοστολίου.

Θυμίζουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ανακάλεσε με την ανωτέρω απόφασή του την σιωπηρώς εκδοθείσα Άδεια ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου της ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε. με την δικαιολογία πως ο Δήμος δεν ήξερε πως έπρεπε να είχε απαντήσει εντός 30 ημερών. Η απόφαση ελήφθη σε μια δια περιφοράς, κατεπείγουσα συνεδρίαση, κατά την πάγια, πλέον, τακτική της δημοτικής αρχής.

Η παράταξή μας κατέθεσε την άποψη πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να συζητηθεί δημόσια με τη συμμετοχή της αρμόδιας υπηρεσίας Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων αλλά και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση και αφού λάβουμε υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους να καταλήξουμε στη βέλτιστη απόφαση για το Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Αντιθέτως η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, επέλεξε να ψηφίσει γρήγορα-γρήγορα την ανάκληση της απόφασης, ενώ ήταν προφανές ότι η απόφαση θα ανακαλείτο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Εμείς επιλέξαμε να απέχουμε από το θέατρο του παραλόγου που για ακόμη μια φορά έσυρε η Δημοτική αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουμε όμως να ξανακάνουμε την ίδια ερώτηση που κάναμε και τότε, αναμένοντας αυτή τη φορά μια απάντηση:

Μήπως κρύβεται κάτι περισσότερο πίσω από αυτούς τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής;


Αλέξανδρος Παντελειός

Δημοτικός Σύμβουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.