25.8.22

Εσείς να συνέλθετε, κ. Μιχαλάτε!

Με τίτλο "ο Θεόφιλος αδειάζει Λυκούδη και Παντελειό για την υπεραγορά στην Κρανιά - τους καλεί να συνέλθουν", ηλεκτρονικό μέσο ιδιοκτησίας & επιρροής του κ. Μιχαλάτου, "απομαγνητοφωνεί" συνέντευξη του ιδίου σε ραδιοφωνικό σταθμό, επίσης ιδιοκτησίας και επιρροής του.

Επειδή οι δικές μας τοποθετήσεις δεν τυγχάνουν της ίδιας τιμής, να "απομαγνητοφωνούνται" σε δημοσιεύματα αλλά και επειδή έχουμε ξεχάσει το εσωτερικό των ραδιοφωνικών σταθμών του κ. Μιχαλάτου, οφείλω να δώσω μερικές απαντήσεις δημοσίως.

1. Ανέφερε ο κ. Μιχαλάτος στην τοποθέτησή του πως το δημοτικό συμβούλιο είναι μόνο γνωμοδοτικό όργανο, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του αποτελέσματος που έφεραν οι παραλείψεις του.

2. Επίσης, ρίχνει την ευθύνη των χειρισμών στην αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή σε υπαλλήλους που χειρίστηκαν το θέμα, λες και δεν υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος.

Εσείς να συνέλθετε κ. Μιχαλάτε και να σταθείτε στο ύψος της θέσης που καταλαμβάνετε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων η παραλείψεων σας. Δεν σας τιμά να κατηγορείτε τους υπαλλήλους του Δήμου αντί να πείτε έντιμα πως κάνατε λάθος.

Ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μιχαλάτος πως η αντιπολίτευση αφήνει υπονοούμενα πως κάτι κρύβεται πίσω από αυτούς τους χειρισμούς, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σκιά. Ως επιχείρημα έφερε το ότι ο ίδιος, ως επιχειρηματίας, θίγεται από αυτό και πως δεν είναι δυνατόν να κάνει κακό ο ίδιος στον εαυτό του.

Παραδέχεται λοιπόν, ανερυθρίαστα, πως ασκεί πολιτική με βάση το επιχειρηματικό του συμφέρον. Ομολογεί πως σε κάθε περίπτωση που το κοινό καλό ή το καλό του Δήμου έρχεται σε αντίθεση με το δικό του, επιχειρηματικό όφελος, δεν θα επιτρέψει ποτέ να ζημιωθεί ο ίδιος.

Δεν αντιλαμβάνεται πως ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζουμε με καχυποψία κάθε ενέργειά του, που σε κάθε πρόταση διερωτόμαστε ποιος ωφελείται.

Υπενθυμίζουμε στον κ Μιχαλάτο ότι οι αποφάσεις του αλλά και του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα το κοινό καλό. Η συμμετοχή στα κοινά δεν έχει σκοπό να προστατευτούν προσωπικά συμφέροντα ή συμφέροντα των "δικών" μας και καμία πολιτική απόφαση δε μπορεί να λαμβάνεται με βάση το όφελος του δημάρχου. 

Κε. Μιχαλάτε, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε το σκοπό της συμμετοχής σας στα κοινά διότι ο δρόμος που βαδίζετε είναι αδιέξοδος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.