20.12.22

Δεν υπάρχει όραμα και στόχευση στο τεχνικό πρόγραμμα του 2023

"Ψηφίζουμε λευκό και όχι εν λευκώ"

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2023. Στην αρχική του τοποθέτηση, ο επικεφαλής της παράταξης "Κεφαλονιά, νησί για όλους", Αλέξανδρος Παντελειός ανέφερε πως εντοπίζει έργα τα οποία έχουν στηρίξει ως παράταξη, εντοπίζει όμως και παραλείψεις. Το τεχνικό πρόγραμμα αντικατοπτρίζει την πολιτική της δημοτικής αρχής, με την οποία δεν συμφωνεί, επομένως η παράταξη ψηφίζει λευκό.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Μιχαλάτος πήρε το λόγο και έκανε ένα γενικό απολογισμό, αφήνοντας υπονοούμενα για τον Α. Παντελειό και την επιλογή του να ψηφίσει λευκό.

Απάντηση στο δήμαρχο έδωσαν με τη σειρά τους όλοι οι σύμβουλοι της παράταξής "Κεφαλονιά, νησί για όλους".

Ο Δ. Τρωιάνος ανέφερε πως είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής που δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα έργα, καθώς έχει αδρανήσει χαρακτηριστικά στη δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Ο Δ. Κεκάτος πως δεν υπάρχει σχεδιασμός από τη δημοτική αρχή και ενώ ξέρει ποια έργα θεωρούμε σημαντικά, πολλά από αυτά λείπουν από το τεχνικό πρόγραμμα. Κατηγόρησε τον δήμαρχο για λαϊκισμό στην τοποθέτησή του για το "λευκό", ενώ είπε χαρακτηριστικά πως "προτιμά να ψηφίζει λευκό από το να ψηφίζει εν λευκώ".

Τέλος, ο Α. Παντελειός, στη δευτερολογία του, εξήγησε τι σημαίνει η ψήφος του ως πολιτική τοποθέτηση:

"Η παράταξή μας ψήφισε τα πρώτα τεχνικά προγράμματα της δημοτικής αρχής. Διαχωρίσαμε τη θέση μας όταν αρχίσατε να φαίνεστε κατώτεροι των περιστάσεων, όπως π.χ. όταν βγάλατε εκτός τεχνικού προγράμματος την μελέτη εφαρμογής της Λάσσης, όταν επιλέξατε να μην συμπεριλάβετε το Βιολογικό της Λειβαθούς και την αποχέτευση Κατελειού καθώς και άλλα έργα τα οποία θεωρούμε σημαντικά.

Δεν υπάρχει όραμα και στόχευση στην πολιτική της δημοτικής αρχής, απλά εντάσσονται έργα όπου υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. Δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες και δεν προχωρούν τα έργα, όπως ανέφερε ο Δ. Τρωιάνος, ενώ λείπουν σημαντικά έργα, όπως ανέφερε ο Δ. Κεκάτος. Εμείς όμως, με την τοποθέτησή μας δεν επιθυμούμε να εμποδίσουμε το όποιο έργο σας. Θέλουμε να το υλοποιήσετε ακόμη και αν υπάρχουν ασυμβατότητες με τη δική μας προσέγγιση και γι' αυτό επιλέγουμε να ψηφίσουμε λευκό.

Μην νομίζετε όμως πως η στάση μας είναι "λευκό" απέναντι στο συνολικό έργο της δημοτικής αρχής. Απέναντί σας δήμαρχε, εμείς ψηφίζουμε ΚΑΤΑ.

Έχετε αποτύχει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των περιοχών φυσικού κάλλους, όπως αποδείξατε περίτρανα με την περίπτωση της Φτέρης. 

Έχετε αποτύχει στη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας, αφού οι επιλογές σας έχουν ως στόχο τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Γι' αυτό είμαστε ΚΑΤΑ.

Γιατί ο Πολιτισμός για εσάς εξαντλείται σε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι που στήνεται για τους τουρίστες, δύο μήνες το καλοκαίρι και όλο το χειμώνα ο δημότης δεν υπάρχει ούτε μια πολιτιστική εκδήλωση. Ψηφίζουμε ΚΑΤΑ!

Γιατί στον Αθλητισμό δεν υπάρχει μία μπασκέτα εδώ και 2 χρόνια σε όλο το Αργοστόλι να παίξουν μπάσκετ δύο παιδιά. Ψηφίζουμε ΚΑΤΑ!

Γιατί στην Καθημερινότητα, δημιουργήσατε ένα e-Αργοστόλι, για το οποίο είχαμε καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό συμβούλιο, κοστολογημένη με 8.000€ το χρόνο και εσείς έχετε δαπανήσει για το ίδιο πράγμα περισσότερα από 300.000€.

Για όλα τα παραπάνω ψηφίζουμε στο πρόσωπό σας ΚΑΤΑ"



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.