19.12.22

Δήλωση εννέα συμβούλων της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις επιτροπές του Δήμου

Εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Αργοστολίου κατέθεσαν στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου την ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με τις επιτροπές του Δήμου:


Προς:  Δήμαρχο Αργοστολίου, κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο

Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου

 

ΔΗΛΩΣΗ

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι, μετά την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες είχαν μεταφερθεί αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου και θεσπισθεί αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ανεπιφύλακτα εφ’ εξής ως Δημοτικοί Σύμβουλοι στη συζήτηση και ψήφιση αποφάσεων των οργάνων αυτών, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους. 

Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Προτείνουμε την εκ νέου συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας, άμεσα, κατανέμοντας το σύνολο των μελών τους σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, βάσει απλής αναλογικής.

Μέχρι την επαναφορά της συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράσθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του νόμου ν. 4555/2018, σας καλούμε τα θέματα των επιτροπών αυτών  να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

 

Με εκτίμηση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανουσάκης Νικόλαος

Γασπαρινάτος Διονύσιος

Κεκάτος Δημήτριος-Νικόλαος

Κωνσταντάκης Άγγελος

Παντελειός Αλέξανδρος

Παπαδάτος Νικόλαος

Παρίσης Αλέξανδρος

Πολλάτος Διονύσιος

Τρωιάνος Διονύσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.