2.12.22

Για τη στελέχωση Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Αργοστολίου

 


Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022


 

Προς:  τον Δήμαρχο Αργοστολίου, κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο

Κοιν.:  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου

Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Σχετικά με τoν προγραμματισμό προσλήψεων για τη στελέχωση Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Αργοστολίου

 

Κύριε Δήμαρχε,

Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου περισσότερο από ένα χρόνο, από τον Σεπτέμβριο του 2021. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στο νέο οργανισμό ήταν η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία είχε καταργηθεί για μικροπολιτικούς λόγους από την δημοτική αρχή Παρίση.

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτέλεσε βασική πρόταση τόσο του δικού μας προγράμματος -προεκλογικά- όσο και μέρος της συνολικής μας εναλλακτικής πρότασης για τον Οργανισμό του Δήμου, πρόταση την οποία σας έχουμε καταθέσει ήδη από τον Μάιο του 2020.

Σήμερα ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα σε κεντρικά ενημερωτικά μέσα πως αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, με το οποίο θα καθορίζονται  οι νέες αρμοδιότητες και ο ρόλος της.

 

Όπως έχει προαναγγελθεί, εντός του 2023 θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, από τις οποίες κάποιες έχουν ήδη κλειδώσει από 34 δήμους που έχουν καταθέσει αιτήματα για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών. Τα αιτήματα αυτά μάλιστα έχουν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και έχουν συμπεριληφθεί στο συνολικό προγραμματισμό των μόνιμων προσλήψεων του 2023 στο δημόσιο τομέα.

Μεταξύ των 34 δήμων περιλαμβάνεται ο Δήμος Ληξουρίου από την Κεφαλονιά, δεν αναφέρεται όμως ο Δήμος Αργοστολίου, αν και μας έχετε ενημερώσει σε προηγούμενες ερωτήσεις πως έχετε προβεί σε σχετικές επικοινωνίες και ενέργειες.

 

Επερωτάστε κύριε Δήμαρχε:

  • Έχει καταθέσει ο Δήμος μας αντίστοιχο αίτημα για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών;
  • Έχετε κάνει κάποιες άλλες ενέργειες για την προώθηση του ζητήματος της επανασύστασης Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο μας, πέρα από τον τυπικό ορισμό ενός «αρμόδιου» αντιδημάρχου χωρίς αντικείμενο;

 

Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.