25.2.23

Τοποθέτηση για τον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2024-2027.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου συζητήθηκε το θέμα του προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2024-2027.

Από την υπηρεσιακή εισήγηση έγινε κατανοητό πως οι θέσεις κατά τον πολυετή προγραμματισμό αφορούν κατ’ ουσία τη συμπλήρωση των θέσεων υπαλλήλων οι οποίοι αναμένεται να αποχωρήσουν, ενώ οι υπόλοιπες -ήδη κενές- θέσεις, είναι αντικείμενο του ετήσιου σχεδιασμού.

Επίσης, προκύπτει από την εισήγηση, πως προτεραιότητα είναι οι προσλήψεις για την στελέχωση του Μουσείου Σκλάβου και οι προσλήψεις, τουλάχιστον του έτους 2024, αφορούν σχετικές ειδικότητες.

Σε ερώτησή μας, ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών διευκρίνισε πως ο προγραμματισμός αυτός δεν δεσμεύει την επόμενη δημοτική αρχή και υπάρχει διαδικασία τροποποίησή του, μέσω του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κεφαλονιά, νησί για όλους», Αλέξανδρος Παντελειός, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Θεωρώ ότι έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά από την Υπηρεσία, μέσα σε στενά χρονικά όρια και  αντιλαμβάνομαι το κατεπείγον, λόγω της εξαιρετικά σύντομης προθεσμίας. Όμως υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικού χειρισμού, το οποίο δεν αφορά την Υπηρεσία.

Οι προσλήψεις για τις οποίες συζητάμε αφορούν τα έτη 2024-2027, της επόμενης δημοτικής θητείας. Μπορεί ο κ. Μιχαλάτος να έχει την πεποίθηση πως θα συνεχίσει ως δήμαρχος όμως δεν είναι τα πράγματα έτσι. Ζούμε σε μια δημοκρατία και αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες.

Επομένως, από τη στιγμή που κάποιοι έχουν εκφράσει την πρόθεση να συμμετέχουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι στις ερχόμενες εκλογές, μεταξύ των οποίων και εγώ, θα έπρεπε να μας έχετε ενημερώσει για τις προθέσεις σας. Θεωρώ ότι από σεβασμό θα έπρεπε να είχε γίνει μια ενημέρωση σε όλες τις παρατάξεις.

Κατά δεύτερον, συζητάμε τη συμπλήρωση των θέσεων των υπαλλήλων που αποχωρούν. Αποχωρούν π.χ. τρεις διοικητικοί και μας λέτε να προσλάβουμε τρεις υπαλλήλους για το Μουσείο Σκλάβου. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Γιατί μέσα από αυτό έχει την ευκαιρία να δείξει η δημοτική αρχή πως προχωράει το Μουσείο και γίνονται και προσλήψεις.

Θα μπορούσαμε αυτούς που φεύγουν να τους αντικαταστήσουμε με ανθρώπους ίδιας ή παρεμφερούς ειδικότητας, όχι να πάμε σε προσλήψεις για το Μουσείο Σκλάβου, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο του ετήσιου σχεδιασμού. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμη προσπάθειά σας να μας πείσετε πως προχωρούν τα έργα σας.

Ψηφίζω το θέμα γιατί είναι μια κοπιώδης και σωστή δουλειά της υπηρεσίας και είναι μια διαδικασία που απαιτείται γραφειοκρατικά, όμως οφείλουμε να καταδείξουμε πως ακόμη και σε αυτό εμπεριέχεται μια πολιτική σκοπιμότητα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.