9.2.23

Ψήφισμα για την έλλειψη εξεταστικού κέντρου του ΑΣΕΠ στην Κεφαλονιά.






 

Θέμα:  Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την έλλειψη εξεταστικού κέντρου στην Κεφαλονιά για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2Γ/2022.

Προς:  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Ενημερωθήκαμε από συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2Γ/2022, για το ζήτημα της έλλειψης εξεταστικού κέντρου στην Κεφαλονιά.

Αναλυτικότερα, και ενώ κατά την υποβολή της αίτησής τους υπήρχε η επιλογή εξεταστικού κέντρου σε κάθε νομό της χώρας, με αποτέλεσμα να επιλέξουν ως εξεταστικό κέντρο αυτό του νομού Κεφαλληνίας, προσφάτως ενημερώθηκαν από τον ΑΣΕΠ, ότι όλοι οι υποψήφιοι της Κεφαλονιάς θα εξεταστούν στην Πάτρα ή στο Αίγιο. Συνεπώς προκύπτουν σοβαρά έξοδα μετακίνησης και έξοδα διαμονής για τους υποψήφιους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη:

·         Την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σάμης - Πάτρας κατά την περίοδο του διαγωνισμού.

·         Τα απαιτούμενα έξοδα μετακίνησης -είτε με ΚΤΕΛ, είτε με ΙΧ- και διαμονής -για τουλάχιστον δύο ημέρες- στην Πάτρα.

·         Την ανάγκη χρήσης επιπλέον ημερών άδειας για τους υποψήφιους που εργάζονται.

·         Την πιθανότητα απαγορευτικού απόπλου των πλοίων που συνδέουν την Κεφαλλονιά με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός πως οι υποψήφιοι του νησιού μας δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με αυτούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όταν πρέπει να ανταποκριθούν σε επιπρόσθετα έξοδα και κόπο, για τη συμμετοχή τους στον ανωτέρω διαγωνισμό.

Ζητούμε τόσο από την διοίκηση του ΑΣΕΠ όσο και από κάθε αρμόδιο να αναθεωρήσουν το σχεδιασμό τους και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο στο Ν. Κεφαλληνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.