22.3.23

Επερώτηση για τα αδέσποτα

Ο επικεφαλής της Κίνησης "Κεφαλονιά, νησί για όλους", Αλέξανδρος Παντελειός, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου την ακόλουθη επερώτηση σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου Αργοστολίου:

"Στην 27η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για το έτος 2021, η οποία έλαβε χώρα στις 8 Νοεμβρίου 2021, δηλαδή πολύ περισσότερο από ένα χρόνο πριν, η παράταξή μας, «Κεφαλονιά, νησί για όλους» κατέθεσε πρόταση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας.

Θυμίζουμε πως την πρόταση αυτή την καταθέσαμε με αφορμή την είδηση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία Καταφυγίου αδέσποτων στο Αργοστόλι, ύψους 416.829€, αλλά και στον απόηχο του «σφραγίσματος» του καταφυγίου που λειτουργεί στη Βι.Πε.

Η πρότασή μας, περιλάμβανε τις ακόλουθες προτάσεις:

1. Τη δημιουργία σελίδας υιοθεσιών υπό τη διαχείριση του Δήμου, για την καταγραφή των αδέσποτων ζώων αλλά και τη δυνατότητα ενίσχυσης των φιλοζωικών σωματείων.

2. Την προμήθεια microchip ηλεκτρονικής σήμανσης από το Δήμο, με μικρό κόστος, για τη σήμανση των αδέσποτων με την εθελοντική συνδρομή ιδιωτών κτηνιάτρων του Δήμου μας.

3. Την πρόσκληση της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας για την οργάνωση δράσης στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων του καταφυγίου.

Η πρότασή μας αυτή ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο και έλαβε αριθμό απόφασης 261/2021 (ΑΔΑ: ΨΩ2946ΜΓΤΤ-Η2Τ)

Στον χρόνο που έχει περάσει από τότε, περισσότερο από ένα έτος, δεν έχει υλοποιηθεί καμία ιστοσελίδα υιοθεσιών, δεν γνωρίζουμε κάτι σε σχέση με την προμήθεια microchip, ούτε για τον προγραμματισμό κάποιας εθελοντικής δράσης.

Επίσης, δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για την πορεία της ίδρυσης καταφυγίου αδέσποτων στο Αργοστόλι.

Επερωτάστε κύριε Δήμαρχε:

Έχετε σκοπό να υλοποιήσετε τις προτάσεις της 261/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου; 

Για ποιους λόγους δεν έχετε προχωρήσει έως σήμερα, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, στον προγραμματισμό της υλοποίησης των ανωτέρω προτάσεών μας;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία και αδειοδότηση νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Αργοστόλι;

Προκαταβολικά σας δηλώνουμε πως οπουδήποτε έχετε ανάγκη τη συνδρομή μας, είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.