6.6.23

Ο Θ. Μιχαλάτος υποτιμά τους πολίτες, θεωρώντας πως ελέγχει την κοινή γνώμη.

Πρωτόγνωρη και αήθη επίθεση δεχθήκαμε, από το ελεγχόμενο από τον Θ. Μιχαλάτο μέσο «ενημέρωσης» inkefalonia, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσής μας «Σχεδιάζουμε το Αργοστόλι μας».

Σε ένα κατασκευασμένο και ανώνυμο δημοσίευμα, καθώς όπως φαίνεται και οι ίδιοι ντράπηκαν να το υπογράψουν, απομόνωσαν λίγες φράσεις από την ομιλία του προσκεκλημένου μας καθηγητή Δρ. Ηλία Μπεριάτου για να προπαγανδίσουν πως δήθεν είμαστε -ως παράταξη- υπέρ της άμεσης κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης, της έξωσης των επαγγελματιών από τη Δημοτική αγορά, της απομάκρυνσης όλων των τραπεζοκαθισμάτων από τις στοές κλπ.

Τέτοιες πρακτικές αποτελούν ντροπή για το λειτούργημα του δημοσιογράφου, εκθέτουν τον κατά νόμο υπεύθυνο, κ. Θ. Μιχαλάτο, και αναδεικνύουν το μέγιστο έλλειμμα δημοκρατίας που συνοδεύει την παρούσα δημοτική αρχή.

Εμείς δεν εργαλειοποιούμε την επιστήμη για να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας, όπως δεν χρησιμοποιούμε την πολιτική για να προωθήσουμε τα συμφέροντα μας. Σεβόμαστε την επιστημονική άποψη και την παρουσιάζουμε, χωρίς να επιχειρούμε να την κατευθύνουμε.

Εξ’ άλλου οι θέσεις και οι παρεμβάσεις μας κατά της κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Θυμίζουμε πως η παράταξή μας έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και κατέθεσε πρόταση για τη διατήρηση των παρεκκλίσεων εκτός σχεδίου έως την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Είμαστε υπέρ της δρομολόγησης της ανάπλασης του κτιριακού συγκροτήματος της Αγοράς παραδίδοντας αναβαθμισμένους χώρους, τόσο σε επαγγελματίες, όσο και στους δημότες. Κανείς ωστόσο δεν μίλησε για έξωση επαγγελματιών από το κτίριο, όπως αναφέρει η προπαγάνδα Μιχαλάτου.

Διεκδικούμε την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας. Δεν ακούστηκε ωστόσο η άποψη «να φύγουν τα τραπεζοκαθίσματα» όπως αναφέρει η προπαγάνδα Μιχαλάτου.

Ο κ. Θ. Μιχαλάτος ακόμη μια φορά κρύφτηκε πίσω από την ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του για να επιτεθεί με άνανδρο τρόπο στην παράταξή μας. Δεν θεώρησε σκόπιμο -ως δήμαρχος- να παραβρεθεί σε μια εκδήλωση για το συμμετοχικό σχεδιασμό του Αργοστολίου. Θεώρησε όμως πως μπορεί να προπαγανδίσει κατά μας, χρησιμοποιώντας τα μέσα που του δίνει η οικονομική του υπεροχή.

Αυτή η επίθεση, η απροκάλυπτη αλλοίωση των γεγονότων, είναι ένδειξη φόβου και πανικού.

Χαιρόμαστε, γιατί δίνει την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να αντιληφθούν το μέγεθος της αντιδημοκρατικής παρέμβασης που επιχειρείται από τη δημοτική αρχή, η οποία σήμερα έχει στόχο εμάς, αύριο όποιον άλλον βρεθεί απέναντί τους.

Να αντιληφθούν πως ο κ. Μιχαλάτος υποτιμά τους πολίτες του Δήμου μας θεωρώντας πως μπορεί να ελέγχει την κοινή γνώμη με κατάπτυστα δημοσιεύματα.

Ας συνεχίσει έτσι, με τον μόνο τρόπο που ξέρει να κάνει πολιτική.Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.