15.8.23

Ας μιλήσουμε για το Δήμο μας: Κυκλοφοριακό Αργοστολίου

Η δημοσίευση των πρώτων ονομάτων του συνδυασμού του κυρίου Παρίση ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική του περίοδο. Γιατί ο κύριος Παρίσης στα τέσσερα χρόνια θητείας, έχει δώσει ρεσιτάλ αφωνίας στα έδρανα της αντιπολίτευσης, τις λίγες φορές που αυτός και οι σύμβουλοί του βρήκαν το δρόμο για το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κύριος Μιχαλάτος από την άλλη, προσπαθεί να απαντήσει στις κατηγορίες του πρώτου για τα λάθη και τις ολιγωρίες του, σε ένα σκηνικό που θυμίσει την παροιμία «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Εμείς επιλέγουμε να μην πάρουμε μέρος σε αυτή την κακογραμμένη παράσταση. Αντιθέτως τους επαναφέρουμε στην τάξη, προτρέποντάς τους: «Ας μιλήσουμε για το Δήμο μας». Οι συμπολίτες μας δεν έχουν ανάγκη να τους υποδείξει ο ένας τα λάθη του άλλου, εδώ ζουν, βλέπουν τις αστοχίες της εκάστοτε διοίκησης, βλέπουν πως επηρεάζεται η καθημερινότητά τους από αυτές. Αυτό που θέλουν να ακούσουν από εμάς είναι προτάσεις. 

Για το θέμα της επίλυσης του κυκλοφοριακού και του προβλήματος στάθμευσης του Αργοστολίου, εμείς έχουμε ήδη καταθέσει μια δέσμη συνδυαστικών προτάσεων, οι οποίες επιγραμματικά είναι οι εξής:

• Να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης στην είσοδο της πόλης, διασυνδεμένος με το κέντρο με:

Δίκτυο ποδηλατόδρομων και σε συνδυασμό με κοινόχρηστο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων / ηλεκτρικών οχημάτων.

Συνέχιση των πεζόδρομων της Πλατείας, μέσω Λιθοστρώτου και της παραλίας, μέχρι την είσοδο της πόλης.

• Με την λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας.

• Με την εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στις πλέον επιβαρυμένες περιοχές (π.χ. παραλιακή οδός, Λεωφ. Βεργωτή)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.