2.8.23

Προτάσεις διασφάλισης των θέσεων των ψαράδων στην παραλία Αργοστολίου.

Παραδοσιακά, οι θέσεις για τις ψαρόβαρκες στην παραλία του Αργοστολίου ήταν μπροστά από την Alpha bank. 

Τον τελευταίο καιρό όμως, πολλά επαγγελματικά σκάφη έχουν καταλάβει θέσεις στο λιμάνι και σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση του Αυγούστου, οι αλιείς βρίσκουν τις θέσεις τους κατειλημμένες. 

Το να είσαι έξω, στη θάλασσα, μέσα στο βράδυ, κάτω από αντίξοες συνθήκες και να μη βρίσκεις θέση για να πουλήσεις τα αλιεύματα το πρωί το βρίσκω σκληρό και είναι ένδειξη αδιαφορίας από την τοπική αρχή.

Οι θέσεις είναι στην δικαιοδοσία του Λιμενικού ταμείου και στην ευθύνη του αναδόχου που διαχειρίζεται όλα τα λιμάνια της Κεφαλονιάς.

Η λύση θα ήταν οι ψαράδες να έχουν τις δικές τους θέσεις, όπου να μην πλευρίζει άλλο σκάφος. Αυτή όμως σίγουρα είναι μια ακριβή λύση για τον "διαχειριστή".

Η άλλη λύση είναι να ενημερώνονται αυτοί που μπαίνουν στις συγκεκριμένες θέσεις το απόγευμα, ώστε την άλλη μέρα το πρωί να φεύγουν, πριν έρθουν οι αλιείς. Δυστυχώς ούτε αυτό γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα κάθε πρωί να υπάρχουν καυγάδες και δυσαρέσκειες

Παρακαλώ λοιπόν τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου και δήμαρχο Αργοστολίου κύριο Μιχαλάτο, να αναγνωρίσει την αξία και το έργο των βιοπαλαιστών αυτών και να φροντίσει να εφαρμοστεί σωστά όποια από τις 2 λύσεις αποφασίσει.

Διονύσης Τρωϊάνος

Δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου

Μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.