10.2.24

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ: Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την ΚΕΔΗΚΕ

Μετά τον πόλεμο για την ΚΕΔΗΚΕ που έχει ξεσπάσει στον Δήμο Αργοστολλίου σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση της αναφέρονται τα εξής:

Αργοστόλι, 8 Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΜΑ: Σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, σχετικά με την κατάταξη και διανομή του προσωπικού της λυθείσας Διαδημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ) στους τρεις Δήμους της Κεφαλονιάς.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μόλις χθες, μετά από την αποστολή σχετικής πρόσκλησης σας, αναφορικά με την λήψη απόφασης, διά περιφοράς, του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, που θα καταγγέλει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, σχετικά με την κατάταξη και διανομή του προσωπικού της λυθείσας Διαδημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ) στους τρείς Δήμους της Κεφαλονιάς, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη της εν λόγω απόφασης, χωρίς να γνωρίζουμε ούτε το περιεχόμενο της αλλά και ούτε τι ενέργειες είχαν προηγηθεί της λήψης της.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς άπτεται τόσο του εργασιακού μέλλοντος των εργαζομένων της πρώην ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ, όσο και της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, η οποία κινδυνεύει να συρρικνωθεί δραματικά και θα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς και όχι βεβαίως διά περιφοράς με την ψήφιση ενός κειμένου διαμαρτυρίας.

Για αυτό τον λόγο με την παρούσα ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 3 παρ. 3δ του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούμε για την απόφαση και τις συνέπειες της, τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δήμου Αργοστολίου, την θέση των υπαλλήλων και να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για να αποτραπούν τα δυσμενή αποτελέσματα της απόφασης για τον Δήμο μας.

Στη συζήτηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη η παρουσία των εργαζομένων της πρώην ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ, καθώς και του Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης, οι οποίοι θα πρέπει να προσκληθούν.

Με εκτίμηση

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αλέξανδρος Παρίσης, Γιάννης Λυκούδης, Άγγελος Κωνσταντάκης, Γεράσιμος Παπαναστασάτος

Ασημίνα Γαβριελάτου, Αλέξανδρος Παντελειός, Διονύσης Τρωϊάννος, Δημήτρης Κεκάτος, Νίκος Ανουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.