12.2.24

Σχετικά με την κατάταξη υπαλλήλων της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ και τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Ληξουρίου σχετικά με το θέμα της κατάταξης υπαλλήλων της
ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ στους Δήμους της Κεφαλονιάς, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική και εκθέτει την δημοτική αρχή Αργοστολίου τόσο για τις ενέργειες των τελευταίων ημερών, όσο και για τον όλο χειρισμό του ζητήματος κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πρόκειται για ενέργειες που απαξιώνουν τις θεσμικές διαδικασίες και σίγουρα δεν καλλιεργούν το απαιτούμενο πνεύμα διαδημοτικής συνεργασίας. Για χειρισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα να μην έχει κανέναν λόγο ο Δήμος μας στην οριστική κατάταξη των υπαλλήλων.

Η παράταξή μας, μαζί με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, διαχωρίσαμε τη θέση μας από την απόπειρα «μετάθεσης ευθυνών», αρνούμενοι τη συμμετοχή μας στην δια περιφοράς συνεδρίαση και απαιτώντας τη δια ζώσης συζήτηση του θέματος. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, τόσο από την δημοτική αρχή, όσο και από τον πρόεδρο του Δ.Σ. πως δεν θα ανεχθούμε να μετατραπεί το δημοτικό συμβούλιο σε εργαλείο συγκάλυψης της ολιγωρίας της δημοτικής αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε πως η δημοτική αρχή έχει την δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση, να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Διαφωνούμε κάθετα με κινήσεις πανικού, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη πολιτιστική υποβάθμιση του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.