20.4.24

Α. Παντελειός: Ερώτηση για την Κατάσταση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων

 

Αργοστόλι, 20/4/2024

Προς: το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου

Θέμα: Κατάσταση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου

 Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας ήταν απαραίτητες, όμως υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις ή τμήματα αυτών, που έχουν αφεθεί για μεγάλα διαστήματα χωρίς την απαραίτητη συντήρηση, με αποτέλεσμα η κατάστασή τους διαρκώς να χειροτερεύει.

•    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο επικίνδυνος για τη σωματική  ακεραιότητα των αθλητών του στίβου, τάπητας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αργοστολίου. Θυμίζουμε ότι λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, ακυρώθηκε για ακόμη μια φορά φέτος η σημαντική διοργάνωση των Βεργώτειων.
•    Ομοίως, ο τάπητας του ποδοσφαιρικού 5x5 παρουσιάζει σημαντικές φθορές, σε σημείο που είναι επικίνδυνος για τους αγωνιζόμενους αθλητές.
•    Γνωρίζουμε πως σύντομα θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής στη στέγη του κλειστού, όμως θα πρέπει άμεσα να προγραμματιστεί η αντικατάσταση του παρκέ, το οποίο παρουσιάζει και αυτό φθορές.
•    Ακόμη και τα προσφάτως ανακατασκευασθέντα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ παρέμειναν για αδικαιολόγητα μεγάλο διάστημα με σκισμένα διχτάκια στις μπασκέτες, έως ότου αντικαταστάθηκαν τελικά με ιδιωτική πρωτοβουλία.
•    Το έργο του γηπέδου στα Κουρκουμελάτα έχει -κυριολεκτικά- βαλτώσει με αποτέλεσμα μια ολόκληρη περιοχή να έχει μείνει χωρίς αθλητικούς χώρους.
•    Τα πολυδιαφημισμένα γήπεδα Διλινάτων και Κεραμειών στερούνται κατάλληλης υποδομής ώστε να φιλοξενήσουν τις ομάδες της περιοχής τους, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις όλων των ομάδων να γίνονται στο ΔΑΚ Αργοστολίου, με την αντίστοιχη επιβάρυνση και μεγάλης έντασης φθορά του τάπητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου.
•    Το κολυμβητήριο, μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του, παραμένει χωρίς ανεμοθραύστες, και χωρίς να λειτουργούν τα συστήματα κάλυψης διαδρομών της πισίνας, γεγονός που δυσχεραίνει τη χρήση του το χειμώνα και την καθιστά ιδιαίτερα ενεργοβόρα.
•    Οι προπονήσεις στα αθλήματα των ρίψεων γίνονται σε έναν πολύ μικρό  χώρο του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, την ίδια ώρα που υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος, με βαλβίδα, εγκαταλειμμένος όμως εδώ και χρόνια, στην περιοχή της Κρανιάς.

Όσα καταγράφουμε παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα πλείστα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στον τόπο μας, σε επίπεδο εγκαταστάσεων.
Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας, απέναντι στους νέους αθλητές μας αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Και αυτό το σκοπό έχει η σημερινή μας παρέμβαση.
Σας ζητάμε να μας ενημερώσετε:
•    Για τον προγραμματισμό της Δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση όλων των ανωτέρω προβλημάτων που καταγράφουμε.
•    Για άλλες τυχόν παρεμβάσεις που σχεδιάζετε για υφιστάμενες ή νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.
•    Γενικά για την πολιτική σας για την υποστήριξη και ενίσχυση του αθλητισμού στα όρια του Δήμου μας και στο νησί μας ευρύτερα.

Αλέξανδρος Παντελειός

Δημοτικός Σύμβουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.