26.4.21

Για την "δια περιφοράς" 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Αργοστολίου

Στη σημερινή (26/4/21) "δια περιφοράς" συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου με μοναδικό θέμα την 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, η εισήγηση -μεταξύ άλλων- περιλάμβανε τα εξής:

  • Την αποδοχή ποσού ύψους 441.000€ από το Υπ. Εσωτερικών για την ενίσχυση της ρευστότητας λόγω της μείωσης των εσόδων, ως απόρροια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Το κόστος παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστών και εκμίσθωσης μηχανοκίνητου εξοπλισμού για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου μας για το 2021, το οποίο ανέρχεται σε 482.000€ !

Για την αποδοχή του πρώτου ποσού είμαστε προφανώς σύμφωνοι, όμως θέση της παράταξής μας είναι πως πρέπει να διατεθεί για να καλύψει την απαλλαγή από δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που είναι κλειστές λόγω των μέτρων για τον COVID-19. Θυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε καταθέσει, από την περασμένη εβδομάδα, σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο:

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των κλειστών, λόγω της πανδημίας του COVID-19, επιχειρήσεων του Δήμου Αργοστολίου.

Για δε το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης, προκαλεί εντύπωση το ύψος στο οποίο ανέρχεται η δαπάνη, καθώς για το 2020 το αντίστοιχο ποσό του διαγωνισμού ήταν 109.875€. Στο δε προϋπολογισμό του 2021, η δαπάνη είχε προϋπολογιστεί τις 164.000€, ενώ με τη σημερινή αναμόρφωση, εκτοξεύεται κατά 318.000€ στις 482.000€, τρεις φορές δηλαδή μεγαλύτερο ποσό από το προϋπολογισθέν.

Για όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω, ψηφίσαμε "λευκό" στην εισήγηση της 4ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού. Τέλος, θεωρούμε πως οι τροποποιήσεις προϋπολογισμού αποτελούν σοβαρά ζητήματα και γενούν ερωτήματα, τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν σε μια "δια περιφοράς" συνεδρίαση. Το σωστό, κατά την άποψή μας, θα ήταν να γίνει μια κατεπείγουσα συνεδρίαση για τη συζήτηση του θέματος.

Δημοτική παράταξή "Κεφαλονιά, νησί για όλους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.