25.1.22

Επερώτηση για την κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου.

Κύριε Δήμαρχε,


Είναι γενικά αποδεκτό ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Αργοστολίου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των θεμάτων που απασχολούν τόσο το Δήμο όσο και τους πολίτες.

Ήδη από το καλοκαίρι του 2020, μέσω του Λιμενικού Ταμείου, ξεκινήσατε τις διαδικασίες για την ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης για την αποβίβαση και διακίνηση επιβατών των κρουαζιεροπλοίων, η οποία -σύμφωνα με δηλώσεις σας και συνεργατών σας- ήταν μια πρώτη δέσμη μέτρων εν όψει μιας ευρύτερης μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την πόλη του Αργοστολίου.

Εκείνο το διάστημα είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με τον μελετητή, κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, ο οποίος πέρα από την ανωτέρω μελέτη του Λιμενικού Ταμείου, και την κυκλοφοριακή μελέτη της Σκάλας, μπήκε σε λεπτομέρειες για την μετέπειτα κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου, δίνοντάς μας την εντύπωση πως είχε ήδη συμφωνηθεί η ανάθεση της μελέτης στον ίδιο.

Τις δε προτάσεις Κωνσταντινίδη για την ευρύτερη κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου, τις ακούγαμε συχνά πυκνά όλο αυτό το διάστημα, τόσο από εσάς όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δ. Μινέτο, να τις ανακοινώνετε σαν να αφορούσαν μια ολοκληρωμένη μελέτη που είχατε στα χέρια σας.

Σε σχετική ερώτησή μας μάλιστα για την τύχη της μελέτης, μας είχατε απαντήσει πως είναι έτοιμη, αλλά χρειάζεται μια σειρά χρονοβόρων εγκρίσεων, για τις οποίες είχατε ξεκινήσει τις ενέργειες. 

Καταλαβαίνετε την έκπληξή μας, όταν προσφάτως ενημερωθήκαμε για την ανάθεση της ίδιας κυκλοφοριακής μελέτης για το Αργοστόλι στην εταιρεία Σ. Ευσταθιάδης και Συνεργάτες Ε.Ε. και για την έναρξη μετρήσεων κυκλοφοριακού φόρτου το επόμενο διάστημα.


Επερωτάστε Κύριε Δήμαρχε:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι που τερματίστηκε η συνεργασία σας με τον κ. Σ. Κωνσταντινίδη; Αποζημιώθηκε ο εν λόγω μελετητής για το στάδιο στο οποίο είχε προχωρήσει η εργασία του;

  2. Για ποιο λόγο διαφημίζετε ως έτοιμη μια κυκλοφοριακή μελέτη, την οποία ουδέποτε παραλάβατε και φτάνετε δύο χρόνια μετά να την αναθέτετε από το σημείο μηδέν;

  3. Τι είδους ενέργειες ήταν αυτές που κάνατε για τη λήψη εγκρίσεων ενώ δεν είχατε καν αναθέσει την κυκλοφοριακή μελέτη;

  4. Πόσο χρόνο εκτιμάτε πως θα χρειαστεί η εφαρμογή της μελέτης από την ημέρα που θα παραδοθεί, δηλαδή έως τις 20/5/2022;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.