28.3.22

Δ. Τρωιάνος: Ο δήμος μας προχωράει χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς καμία προοπτική.

Έλλειψη Σχεδιασμού, Έλλειψη Στόχου, Έλλειψη Στρατηγικής, Έλλειψη Λογικής ή ΟΛΑ τα Παραπάνω;

Την περασμένη Παρασκευή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, είχε αποκλειστικό θέμα την παραχώρηση ακινήτου ιδιοκτησίας Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

του Δ. Τρωιάνου
Εισηγητής της πρότασης, ήταν ο Διονύσης Λυκούδης από την Ισχυρή Κεφαλονιά και η πρόταση που κατέθεσε ασπάστηκε σχεδόν από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πρόταση περιείχε την διάθεση ακινήτου του Γενικού Νοσοκομείου στο Δήμο (προσέξτε τον όρο διάθεση) πάνω από την πλατεία για δημιουργία υπόγειου και υπέργειου parking δυναμικότητας 200+200 δηλαδή 400 θέσεων στάθμευσης.
Κατόπιν μίλησε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μαρτίνης ο οποίος ζήτησε την συνεκμετάλλευση του οικοπέδου προκειμένου να ικανοποιηθούν ανάγκες, όπως μετεγκατάσταση του κέντρου ψυχικής υγείας, το εκπαιδευτικό χώρο για το ΔΙΙΕΚ νοσηλευτών & τραυματιοφορέων καθώς και την στέγαση ιατρικού προσωπικού.
Σημείωσα τον όρο «διάθεση» γιατί σε αυτόν δεν περιλαμβάνεται η έννοια του ανταλλάγματος, δηλαδή η απαίτηση είναι το Νοσοκομείο να χαρίσει την ιδιοκτησία του χωρίς να κερδίσει απολύτως τίποτα. Η εμμονή των δύο παρατάξεων σε αυτό ήταν τέτοια που αναφέρθηκε μέχρι και ο όρος απαλλοτρίωση ενώ η συναίνεση ήταν ότι η δουλειά του Δ.Σ είναι να κοιτάει τα συμφέροντα του Δήμου και κανενός άλλου δηλαδή ούτε του Νοσοκομείου μας!
Ο παραλογισμός ο ίδιος? Οι τόσες συνεδριάσεις που έχει κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και οι τόσες υποσχέσεις ανατρέπονται μέσα σε μια συνεδρίαση? Δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις που να ικανοποιούν όλους? Και βέβαια μπορούν. Με σωστή εκμετάλλευση του χώρου, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και θέσεων στάθμευσης που θα εξυπηρετούν όμως ολοχρονικά τις ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών
Και δεν είναι ο μόνος παραλογισμός. Η βασικότερη αρχή στην σχεδίαση του κυκλοφοριακού μιας σύγχρονης πόλης είναι να περιορίσεις την κυκλοφορία και όχι να την αυξήσεις. Η λογική είναι να δημιουργήσεις parking στην είσοδο της πόλης και εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς από και προς το κέντρο της. Φανταστείτε, στην τουριστική κίνηση του Αυγούστου 400 επιπλέον αυτοκίνητα να πρέπει να περάσουν από την παραλία, την Μομφεράτου και τη Χαροκόπου προκειμένου να φτάσουν σε parking; και μετά να πρέπει να ξαναβγούν από την Λ. Βεργωτή.
Ο δήμος μας προχωράει χωρίς κανένα σχεδιασμό και δυστυχώς χωρίς καμία προοπτική.

Διονύσης Τρωιάνος (ανάρτηση στο facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες Αποφάσεις Δ.Σ.